A vizes élőhelyek világnapja 2017 – Fotópályázat 18-25 év közötti fiatalok számára!

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az 1971. február 2-án az indiai Ramsar városában elfogadott ún. Ramsari Egyezmény évfordulóját ünneplik világszerte ezen a napon. Ebben az egyezményben a biológiai sokféleség megőrzése érdekében a világ kormányai felelősséget vállaltak a vizes élőhelyek védelméért.DesktopPrint-PDF

Az idei nap témája a „Természeti katasztrófák megelőzése a vizes élőhelyek védelme által”.

A Ramsari Egyezmény célkitűzése tulajdonképpen a vizes élőhelyek megőrzése, az ott élő madárvilág védelme érdekében, ugyanis a múlt század közepére olyan mértékben összezsugorodtak a vizes élőhelyek, hogy óhatatlanul szükségessé vált az ökoszisztémák hosszú távú megőrzését szolgáló nemzetközi szintű összefogás.

A vizes élőhelyek a Föld egyik legnagyobb diverzitású természeti egységei, amelyek számos természeti értéket képviselnek, tavak, mocsarak, természetes mesterséges vízfelületek, édes vagy sós, álló vagy folyóvizek formájában.

E jelentős nap tiszteletére számos ismeretterjesztő rendezvényt, programot, kiállítást, fotópályázatot szerveznek a világ különböző országaiban.

A 2017-es fotópályázat február 2 és március 2-a  között zajlik, a résztvételi feltételekről a  http://www.worldwetlandsday.org/photo-contest honlapon lehet tájékozodni.

A nyertes fotó szerzőjének jutalma egy ingyenes repülőút, amely során meglátogathat egy ramsari élőhelyet a világ bármely pontján a Star Alliance Biosphere Connections szervezet jóvoltából.

Domokos László József                                                                   Kovásznai Sándor

igazgató                                                                                        tanácsadó

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy