A Zakuszka színjátszó csapat előadása

0

Articol disponibil în: Magyar Română

cover1Idén Gyergyószentmiklóson két színjátszótábor is követi egymást: a Zakuszka és a Csalamádé.

A Zakuszka Diákszínjátszó tábor résztvevői színházi előadás előkészítésén dogoztak, a darab előadására szó szerinti edzésen vettek részt és testestül- lelkestül készültek. Az alkotótevékenységben a helyiek mellett marosvásárhelyi és aradi diákok vettek részt tizenketten, Mosu Norbert, Faragó Zénó, Fodor Leonard és Bilibók Attila vezetésével.

A bemutató előadásra augusztus 5- én 19 órakor került sor, ingyenes belépéssel. Az előadott darab, a Mai rege, egy modern népmese, melyben egy fiatal fiú elindul a nagyvilágba szerencsét próbálni, de útja során – eltérően a mesék világától – nem tündérekkel és sárkányokkal találkozik, hanem egyszerű emberekkel: akik kevés pénzért éjt nappá téve dolgoznak, migránsokkal, fényevőkkel. Végül a mesehős rájön, hogy semmi sem értékesebb a családnál és szülőhelynél.

A darab, melynek szerzője Mosu Norbert, mesei motívumokra épülő történet, melyben aktuális társadalmi kérdések fogalmazódnak meg. Az érintett komoly téma ellenére az előadás komikus és szórakoztató volt. A közönség olyan fiatalokat láthatott az előadásban, akiket foglalkoztat a jelen társadalom bizonytalan helyzete.
A bemutatón rész vett Barti Tihamér is.

Fotók: Zakuszka, Zakuszkatábor

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy