A Zöld Ház-program keretében megmaradt összegek átcsoportosítását kéri Korodi Attila

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Egyes megyékben, mint például Hargita megyében is a Zöld Ház programra kiutalt pénzalap nagyon hamar kimerült, viszont vannak olyan megyék, ahol nem sok pályázat érkezett és elköltetlen alap maradt.

Korodi Attila RMDSZ képviselő október 26- án levélben fordult a Környezetvédelmi miniszterhez, amelyben az el nem költött pénzalapok átcsoportosítását kéri azokba a megyékbe, ahol nagyon sok pályázat érkezett, ám a kiutalt pénzalap kimerült.

A Zöld Ház program már indulásakor nagy népszerűségnek örvendett. A Környezetvédelmi Alap minden megye számára kiutalt bizonyos összeget, amely bizonyos számú pályázat költségeit fedezi. Egyes megyékben nagyon sokan állítottak össze pályázati dossziét, és a kedvezőtlen időjárással is dacolva éjjel- nappal sorban álltak, hogy benyújthassák a pályázatukat.

Korodi arra is felhívta Palmer miniszter asszony figyelmét, hogy a nagyszámú jelentkezés és a hosszas sorbaállások azt mutatják, egyszerűsíteni kell a pályázati dokumentáció letételének menetét, szükség lenne egy online rendszer kidolgozására.

A Zöld Ház-programot a szaktárca Korodi Attila 2008-as miniszteri mandátuma idején indította. 2012-ben állították le, idén pedig újra kiírták és kibővítették a Zöld Ház Plusz nevet viselő programmal. A klasszikus Zöld Ház-programban megújuló energiaforrásokat felhasználó fűtésrendszerekre, hőszivattyúkra, illetve napkollektorokra lehetett támogatást kérni, a Zöld Ház Plusz programban pedig a környezetbarát építkezést szerették volna szorgalmazni, többek között természetes építőanyagok, környezetbarát szigetelőanyagok és technológiák, energiahatékonyság-növelő rendszerek használatát támogatják.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy