Árad a Maros Csomafalván

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Hivatásos és civil tűzoltók, valamint a helyi lakosok homokzsákokkal igyekeznek megakadályozni a Maros kilépését a medréből.

A Hargita megyei Sűrgősségi Esetek Felügyelőségének szóvivője szerint két gyergyószentmiklósi tűzoltócsapat, önkéntes tűzoltók és helyi lakosok homokzsákokkal próbálják megakadályozni a Maros áradását. Később a víz kiszivattyúzására is sor kerül a pincékből és alagsorokból.

512 pince telt fel, 196 gazdaság és 565 kert károsodott és több mint ezer hektár mezőgazdasági terület került víz alá.

Gyergyócsomafalva polgármestere, Márton László Szilárd elmondta az Agerpres- nek, hogy a reggeli órákban ismét kezdett esni az eső és egy gát felállításán dolgoznak, hogy megakadályozzák a Maros kiáradását.

„Problémákat okoz a Maros, helyenként kijött a medréből. Homokzsákokat teszünk, pompákat működtetünk. Úgy százan lehetünk. A Marosra koncentrálunk, majd később a pincékből fogjuk kiszivattyúzni a vizet”, mondta Márton László Szilárd.

Csíkszereda és Kománfalva közt továbbra is lezárva marad az út, miután csütörtökön a hegyoldalból lezúduló áradás hordalékkal és vízzel lepte el a vasutat és kimosta a töltést. A tűzoltók és vasúti szakértők a probléma megoldásán dolgoznak.

Hargita megyében péntek reggel újra esni kezdett, a helyi lakosokat értesítették az árvízveszélyről.

Péntek este 18 óráig piros árvízriadó van érvényben a Feketeügy, a Trotus és Beszterce folyókon.

Forrás: agerpres.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy