Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

A Területi Közrendvédelmi Hatóság két, a közösség számára lényeges kérdésben vállal szerepet: biztonság és tiltott szerek fogyasztása

 

 

  • Hargita Megye Tanácsa két európai finanszírozású projektben partner

Hargita Megye Tanácsa november 23-án tartotta rendes havi ülését, ahol napirenden volt Hargita megye költségvetésének kiigazítása, az inkluzív oktatási központok ösztöndíjainak és szociális rendszer támogatása, valamint a megyei tanács részvétele két európai finanszírozású projektben.

A költségvetéskiigazítás kapcsán a felosztott összegeket a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság támogatására, valamint beruházásokra fordítják.

Biró Barna Botond, a megyei tanács alelnöke nagyra értékelte, hogy az RMDSZ támogatásának köszönhetően a költségnormák aktualizálásával reméli, hogy jövőre már nem lesz gond a szociális szolgáltatások finanszírozásával.

Az Oklándi Inkúzív Oktatási Központ 31 diák számára szociális támogatásban, a Bélbori Inklúzív Iskolaközpont 28 szociális és tanulmányi támogatásban, a csíkszeredai Szent Anna Speciális Iskola pedig 19 szociális és tanulmányi ösztöndíjban részesül.

Szentábrahám község a megyei tanács támogatását kérte, hogy jóváhagyja a megyei közúti szakaszok ideiglenes igazgatási jogának átadását a háztartási csatornázás bővítési és felújítási munkáinak elvégzése érdekében.

A tanács jóváhagyta a megye részvételét két európai finanszírozású projektben is, a “Zöld ifjúsági szerepvállalás: zöld munkahelyek a zöldebb Európáért” című projektben, amelynek célja a zöld Európa jövőjéről és a zöld munkahelyekről szóló döntéshozatalban való vita és részvétel előmozdítása helyi, nemzeti és nemzetközi szinten. A második projekt pedig a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházzal való partnerséget célozza az orvosi infrastruktúra fejlesztésére, felszerelve azt a kórházi fertőzések kockázatának csökkentését célzó berendezésekkel és anyagokkal.

Hargita Megye Tanácsa jóváhagyta a megyeháza energiahatékonyságának növelésére irányuló pályázatot az országos helyreállítási programban, amelyből 41 millió lej támogatást nyert el a megyei tanács.

Az ülés végén Kolumbán Dávid megyei tanácsos, a Területi Közrendvédelmi Hatóság elnöke rövid tevékenységi jelentést terjesztett elő, amelyben kitért a két kezelt problémára, a közbiztonságra és a kábítószer-fogyasztásra a megye iskoláiban.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.