Az Aqua Călimani PNL, PMP és RMDSZ vezetőségi tagjai duplájára szeretnék emelni a víz árát Maroshévízen

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az Aqua Călimani igazgatótanácsának két, a PNL, a PMP és az RMDSZ által kinevezett és támogatott képviselője közül az egyik tegnap azzal a bejelentéssel állt elő, hogy Maroshévízen megduplázódik a víz ára. Semmit nem mondott az adósságbehajtás, az átstrukturálás vagy a javítási szándékokról.

Hihetetlen, hogy egy olyan megyében, ahol az egy főre jutó jövedelem az egyik legalacsonyabb az országban, ahol a vízhálózatok nagy része elavult, és ahol sok településen az ivóvíz álom, hogy valaki azt mondja, hogy a víz ára megduplázódik. Mindenki megérti, hogy szükség van a beruházásokra, a hálózatok bővítésére, az energia- és munkaerőköltségek növelésére, de ha megduplázzuk az árat, akkor valami pluszt kell kitalálnunk. Senkinek sem lenne kifogása, ha ezek az emelések az elavult hálózatok cseréjére vagy új vízhálózatokra vonatkoznának, de csak azért, hogy néhány embernek magasabb fizetést és juttatásokat adjunk, a vízdíj emelése nem indokolt.

Még ha ezzel a bejegyzéssel ki is váltom a nyilvánosság ellenszenvét, szeretném elmondani, hogy maroshévízen egy köbméter víz 3 lejbe kerül, évek óta, szemben Gyergyószárheggyel, vagy Gyergyóditróval, vagy más szomszédos településekkel, ahol 6 lej körüli összegbe kerül.

Az elmúlt évek áremelkedései mellett, bármit is akarnak, gondolják, hogy a sokat szidott S.C. AQUA CALIMANI meg tud birkózni az igényeinkkel?

Tegyünk 3 lejes vízköbméterenkénti árat, és ha egy-két év múlva nem történik semmi jó, akkor dobáljunk köveket.

Addig is ne kérjük a szegényektől, hogy adják oda a kenyérdarabkájukat. Oda fogja adni, de penész íze lesz. És emiatt elégedetlenek lesznek!

írja Sever Hirișcău közösségi oldalán

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy