Az emberkereskedelem megelőzése – egy másik téma, amelyet megvitatnak a rendőrök az iskolákban

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az Európai Bizottság 2007 óta október 18-át az emberkereskedelem elleni küzdelem európai napjává nyilvánította.

A nap célja, hogy felhívja a figyelmet az emberkereskedelemre.

Ennek keretében a Hargita Megyei Rendőrfelügyelőségen az Iskolabiztonsági Iroda rendőrei az Emberkereskedelem Elleni Országos Ügynökség – Marosvásárhelyi Regionális Központjának szakembereivel együttműködve elindították az Emberkereskedelem megelőzése kampány második kiadását „AZ INFORMÁCIÓ ÉLETET MENT” címmel, amely 2023 októberétől 2024 májusáig tart.

A tevékenységek tegnap, október 17-én két gyergyószentmiklósi középiskolában kezdődtek, ahol rendőrök és az Emberkereskedelem Elleni Országos Ügynökség Marosvásárhelyi Regionális Központjának szakemberei találkoztak a fiatalokkal és a tanárokkal, és megbeszéléseket folytattak arról, hogyan lehet azonosítani az emberkereskedelem jelenségét, felhívni a figyelmet annak létezésére és növelni a kiszolgáltatott és veszélyeztetett csoportok önvédelmi képességét, valamint a veszély jeleinek ismeretét az áldozattá válás elkerülése érdekében.

A kampány célja, hogy mind a diákok, mind az egyetem előtti oktatásban részt vevő tanárok körében növelje a tájékoztatást és a tudatosságot a következményekről, a kapcsolódó kockázatokról és az emberkereskedelem megelőzésének módjairól.

Az ilyen jellegű találkozókat az elkövetkező időszakban is folytatják a megye oktatási intézményeiben.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy