Az idősotthon, a hargitafürdői utcák elnevezése és a színház Csíkszereda Önkormányzati Tanácsának napirendi pontjai

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Hargitafürdő utcáinak elnevezése, a Városi Művelődési Ház és két utca rehabilitációja, az idősek otthona telekvásárlási folyamatának megkezdése – ezek voltak a legfontosabb döntések, amelyeket Csíkszereda önkormányzati testülete hozott október 27-én, pénteken megtartott ülésén.

A városi tanács októberi ülésén Hargitafürdő természeti látványosságaihoz és egyéb helyi kötődésekhez kapcsolódó utcaneveket fogadtak el: az üdülőhely utcáinak listáján olyan nevek szerepelnek, mint a Kányádi Sándor, Pálos Szerzetesek, Kossuth-szikla, Borhegyese, stb.

Fontos állomáshoz érkezett a Csíki Játékszín és a Hargita Székely Népi Együttesnek otthont adó Városi Művelődési Ház épületének teljes rehabilitációja: a képviselő-testület elfogadta a beavatkozási munkák jóváhagyási dokumentációját (DALI) az Országos Helyreállítási Terv által finanszírozott projekten belül, hogy megkezdődhessen a részletes tervezési szakasz. Két kis utca, a Búza és Levendula, DALI dokumentációját is jóváhagyták.

Csíkszereda régóta keresett megfelelő telket az idősek otthonának, a nyár folyamán két megfelelő ajánlat is érkezett Erdőaljáról, a városi tanács jóváhagyta a telekvásárlási folyamat elindítását – magára a vásárlásra csak részletes elemzés után kerül sor.

Korodi Attila polgármester ugyanakkor rámutatott, hogy a költségvetés kiigazítását követően az önkormányzat hozzájárul két drogtesztelő gép beszerzéséhez, amelyeket a közlekedésrendészet használhat a közbiztonság javítása érdekében Csíkszeredában.

  • Csíkszereda Városháza sajtóirodája által közölt információk

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy