Az Iskola másként program több lehetőséget kínál az idén Hargita Megye Tanácsa és alárendelt intézményei egész évben várják a látogatókat

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Hargita Megye Tanácsa és alintézményei már meghatározták azokat a programokat, amelyeken idén tavasszal részt vehetnek az tanulók az Iskola másként héten. A megyei tanács a Tanfelügyelőségen keresztül értesíti a tanintézményeket a látogatások minél hatékonyabb megszervezése érdekében. Ettől a tanévtől a tanintézetek szabadon szervezhetik meg a programot a szaktárca által javasolt időszakokban, így elkerülhető az előző évek zsúfoltsága, amikor egy-egy intézmény naponta több iskola diákjait is fogadta.

Az alintézmények ajánlatai között találunk néprajzi kiállításokat, kézműves foglalkozásokat, népi mesterségeket, hangszerek ismertetését célzó tevékenységeket. A Hargita Kiadó a szerkesztőségi munkát népszerűsítené idén is, így júniusban négy-öt diákkal szeretne együtt dolgozni. A Kájoni János Megyei Könyvtár az elemi iskolásoknak és a gimnazistáknak is készül programokkal. A Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálat tevékenysége bemutatása mellett az iskolák kérésére kirándulásokat is szerveznek. A Hargita Megyei Kulturális Központ pályaorientáció és önkéntesség témában várja a középiskolásokat. A Hargita Megyéért Egyesület a diákokat az illető iskola környékén fellelhető székely kapukkal ismertetné meg. A megyei tanács Fejlesztési Ügynöksége pedig gyárlátogatásokat szervez a diákoknak, valamint az ügynökség munkatársai az osztályfőnöki órákra is ellátogatnának szakemberek és sikeres fiatal vállalkozók kíséretében. A Megyeháza Galéria is várja látogatóit a hét bármely napján 8:00- 12:00 óra között. Tárlatvezetés is igényelhető.

Borboly Csaba, Hargita Megye tanácsának elnöke pozitívan értékelte az Iskola másként programjának szervezésével kapcsolatos miniszteri rendeletet, ugyanis így tágabb lehetőség nyílik a diákok számára megismerni a közintézményeket. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy a szakiskolák diákjai jobban megismerjék a megyében rendelkezésükre álló lehetőségeket.

„Hargita Megye Tanácsa és alintézményei az év bármely időszakában várják az érdeklődőket”- tette hozzá a megyeelnök.

Hargita Megye Tanácsa alintézményeinek listája az intézmény honlapján érhető el.

A megyei tanács gyakornokokat is fogad egész évben, akik így betekinthetnek az intézmény munkájába.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy