Az ivóvízellátó rendszerek helyreállítása és bővítése Kányád község Székelydálya, Ége, Abránfalva, Petek falvaiban, Hargita megye, Maros Vízügyi Hatóság

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Tájékoztatás

Kányád község, Főút 30, tel. 0266/222.111, e-mail: primar.ulies@gmail.com

a Maros Vízügyi Hatóságtól vízgazdálkodási engedélyt szándékozik kérni vízgyűjtés, -kezelés és – elosztás tevékenységre, „Székelydálya, Ége, Abránfalva, Petek falvakban az ivóvízellátó rendszerek helyreállítása és bővítése” munkálataira.

Ez a beruházás a vízforrások rehabilitációjára és bővítésére vonatkozik.

A termelési folyamat eredményeként a jövőben a következő szennyvizek keletkeznek (ideiglenesen/állandóan):

  • Ábránfalva esetében: a feltett napi vízhozam 23,9 m3/nap, amely a Nagy Küküllő folyóba kerül, figyelembe véve a projekteket és a szennyvíz infrastruktúra fejlesztési stratégiának megfelelően. Jelenleg nem épülnek szennyvíztisztító telepek.

Ábránfalva településen a meglévő szennyvíztisztító telepen nincs megvalósítható szennyvízelvezetési lehetőség.

Ez az engedélykérés összhangban van a módosított 107/1996. sz. vízügyi törvény rendelkezéseivel, a 2005. október 27-i 1044. sz. rendelettel, amely jóváhagyja a vízhasználókkal, a vízpartiakkal és a nyilvánossággal a vízgazdálkodással kapcsolatos döntéshozatal során folytatott konzultációs eljárást.

Aki további információt szeretne kapni a vízgazdálkodási engedély iránti kérelemmel kapcsolatban, a fenti címen fordulhat az engedélyt kérelmezőhöz.

Aki észrevételeket, javaslatokat kíván benyújtani, a kérelmezőhöz vagy a Maros Vízügyi Hatósághoz fordulhat, Carpati sétány 61, Marosvásárhely, Maros megye.

S.G.A. Maros TITKÁRSÁG telefon:  0265 214 610, e-mail: secretariat@sgams.dam.rowater.ro, 2023.07.24-e után.

Kányád község

György Sándor, polgármester

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy