Balesetek a sípályákon

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A borszéki hegyi csendőrség munkatársai és a borszéki hegyimentő közszolgálat személyzete marosvásárhelyi gyereknek nyújtottak elsősegélyt.

Szolgálatban lévő hegyi csendőrök tanúi voltak egy 13 éves marosvásárhelyi gyerek megsérülésének a borszéki Reménység sípályán. A kiskorú elvesztette eszméletét, elsősegélyben részesítették, majd biztonságos körülmények között leszállították a sípálya aljáig. A sérültet a 112-es egységes segélyhívószámon időközben kihívott mentősök vették át és a maroshévízi kórházba szállították kivizsgálás miatt.

2016 december 25-én 15:00-kor a gyergyócsomafalvi sípályán sérült meg egy 13 éves bákói kislány. A gyergyószentmiklósi 4-es sz. csendőrkülönítmény hegyimentő tagjai elsősegélyben részesítették, és a mentősöktől kértek szakszerű segítséget a sérült ellátására és a gyergyószentmiklósi kórházba történő szállítására.

A téli idény javában tombol, így a hegyvidéki üdülőkön szolgálatot teljesítő hegyi csendőrök a turistaösvényeken, a sípályákon teljesítik feladatukat, készen a vészhelyzetekben történő beavatkozásra, illetve a törvénysértések megakadályozására.

A hegyi csendőrök a baleset helyszínének jelzését javasolják, két függőlegesen felállított, keresztbe tett síléc segítségével, hogy a többi síző ki tudja kerülni a baleset helyét. A sérültet nem szabad mozgatni és mielőbb értesíteni kell a hegyi csendőröket bármilyen eszközzel. Megjegyzendő, hogy a hegyi csendőrök elsősegély nyújtó kiképzésben is részesülnek.

A turisták és a hegyekben nehézségekbe kerülő személyek útbaigazítása, tájékoztatása és segítése mellett a hegyi csendőrök további küldetésekben is részt vesznek:

  • fenntartják a közrendet a turistaösvényeken, a menedékházak és hegyi üdülők környékén
  • biztosítják a közrendet koncertek, előadások, versenyek alkalmával
  • megelőzik és leküzdik a bűncselekmények és kihágások jelenségét a tevékenységi területükön
  • együttműködnek a hegyimentő szolgálattal a sérült, bajbajutott személyek felkutatásában, keresésében, azonosításában, megmentésében, elsősegélynyújtásban, a sérültek legközelebbi kórházba történő szállításában.

Információs és Közszolgálati Iroda

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy