Beiktatták hivatalába Csíkszereda új polgármesterét

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Foto: http://www.miercureaciuc.ro

 

 

Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának dísztermében – a járványügyi korlátozások figyelembevételével – ünnepélyes esküt tett Korodi Attila polgármester és 18 önkormányzati képviselő október 26-án. A város irányítását az elkövetkezőkben a csapatmunka jellemzi – üzente székfoglaló beszédében a megyeszékhely új elöljárója.

A beiktatás ceremóniáját a város főjegyzője, Wohlfart Rudolf vezette le. Az ülés elnöke az eskütétel előtt álló testület rangidőse, Kálmán Dénes volt, segédei pedig a legfiatalabbak: Trandafir-Orbán Tímea és Szikszai Tamás. Az ülésen jelen volt Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda leköszönő polgármestere, Ion Proca, Hargita megye főispánja, Borboly Csaba megyeitanács-elnök.

Az ülésvezető elnök megköszönte a korábbi városvezetés eredményes munkáját, majd következett a képviselők és Korodi Attila választott polgármester eskütétele. Ráduly Róbert Kálmán ezt követően adta át a város kulcsát, azt kívánva, hogy az újonnan alakult testülettel megtalálja az összhangot.

Korodi Attila kifejtette: csapatemberként fogja vezetni a várost, és első intézkedéseként szimbolikusan megnyitja a városháza ajtaját a városlakóknak. „A nyitottság ad garanciát arra, hogy több szem többet lát alapon jobban el tudjuk végezni a munkánkat. Én ebben vagyok elkötelezett” – mondta az új városvezető.

Összefoglalta ünnepi gondolatait Ion Proca prefektus, és végül Borboly Csaba megyeitanács-elnök is.

Csíkszereda Megyei Jogú Város Önkormányzatának a 2020–2024-es mandátumban a következők a tagjai:

Romániai Magyar Demokrata Szövetség – 15 képviselő: Ambrus Lilla, Sógor Enikő, Ábrahám Előd Lajos, Bors Béla, Szikszai Tamás, Szőke Domokos, Tófalvi Éva, Bardócz László, Kirmájer Enikő, Füleki Zoltán Ladislau, András Hunor Jenő, Kálmán Dionisie, Trandafir-Orbán Tímea, Biró Albin, Orbán Zsolt;

Erdélyi Magyar Néppárt – 3 képviselő: Tőke Ervin, Soós Szabó Klára, Szikszai László;

Nemzeti Liberális Párt – 1 képviselő: Ţepelus Marius.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy