Bocsos anyamedvét láttak egy turistaösvényen. Két turistát mentettek ki a csendőrök

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Szerdán, december 1-jén, a gyilkostói hegyi csendőrök két turista kimentésére igyekeztek fel a hegyre, akik a Kis Cohárdra vezető ösvényen egy bocsos anyamedvét láttak. Egy harmadik turistát is visszafordítottak a turistaösvényről.

„A hívás 13:56-kor érkezett, két bukaresti turista a Kis Cohárd csúcstól 50 méterre egy bocsos anyamedvét észleltek. A szolgálatos diszpécser azt tanácsolta a turistáknak, hogy hagyják hátra az élelmet, így a vadállat azzal lesz elfoglalva, ők pedig lassan induljanak az üdülőtelep irányába és egy csendőrcsapatot küldenek a segítségükre. A turisták követték a tanácsokat és rövid időn belül találkoztak a csendőrökkel, akik biztonságosan lehozták őket a hegyről. Útközben egy férfit is visszafordítottak az útról, aki ugyanarra a csúcsra szeretett volna feljutni.

Bár ez alkalommal nem lakott területen járt a medve, mégis azt tanácsoljuk az embereknek, hogy valahányszor medvét észlelnek hívják a 112-es számot, ne próbáljanak meg beavatkozni, ne etessék a vadállatokat, és nem menjenek azok közelébe fényképet készíteni”, közli a Hargita megyei csendőrség.

2020-ban több mint 200 hívás érkezett a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség diszpécser szolgálatához a 112-es egységes segélyhívó számon, idén eddig a dátumig 490 esetben volt szükség a csendőrök beavatkozására. Emellett voltak olyan helyzetek, hogy a terepen szolgálatban levő csendőröket közvetlenül értesítették a polgárok, vagy maguk a csendőrök észleltek medvét emberi települések közelében.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy