Borboly Csaba: „Az állami költségvetés megszorító intézkedései megnehezítik a helyi és megyei önkormányzatok tevékenységét”

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Hargita megye Tanácsának elnöke, Borboly Csaba kijelentette: elégedetlen azzal, hogy az állami költségvetésben előrejelzett gazdasági növekedés nem köszön vissza a helyi és megyei önkormányzatok költségvetésében, továbbá ezek a megszorító intézkedések megnehezítik a helyi és megyei önkormányzatok tevékenységét.

Borboly Csaba szerint bár a 2017-es állami költségvetés egy 5,2%-os gazdasági növekedésre épít, és a Pénzügyminisztérium tervei alapján az államkassza 2017-es évi bevétele növekedni fog, ezek az előírások nem köszönnek vissza a helyi és megyei költségvetésekben. „Az állami költségvetés tervezetét elemezve észrevehetjük, hogy a tavalyihoz viszonyítva számottevő változásokat nem tartalmaz”. A megyeelnök szerint az idei állami költségvetés tervezet részben azonos a tavalyival ami a helyi és megyei önkormányzatokat illeti.

Borboly kifejezte reményét, hogy bizonyos aspektusokat felülvizsgálnak, arra utalva, hogy Sorin Grindeanu miniszterelnök maga is volt megyei tanácselnök: „Remélem Sorin Grindeanu miniszterelnök még emlékszik mikor a Temes Megyei Tanács elnöke volt és mit jelentett a megye számára a Bukarestből érkező pénz”.

Borboly szerint a Kormány előirányozta a nyugdíjak és fizetések emelését, a munkanélküli hozzájárulás csökkentését, de a Hargita megyei szociális szolgáltatások húzzák a rövidebbet. „A Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság vezetője, Elekes Zoltán szerint a 2017-es évi költségvetés tervezet alapján a gyermekvédelmi támogatás értéke 10%-al csökken a 2016 évihez viszonyítva, a szociális munkát végző személyzet fizetése megnőtt, ami jelentősen növeli a bérezési költségeket, a jelenlegi költségvetési előírás a rendszer működéséhez szükséges összeget csak az év első felére biztosítja”, nyilatkozta Borboly Csaba.

Forrás: administratie.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy