Borboly Csaba: Nem igérgettünk, ellenben minden intézkedést megtettünk a Gyergyóditró- Gyergyótölgyes útszakasz aszfaltozása érdekében

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Fotó: Hargita Megye Tanácsának kommunikációs csapata

A Hargita Megyei Tanács rendes ülésére június 26-án, pénteken került sor Hargita és Szucsáva megyék határán.

A megyei hulladékgazdálkodási stratégiáról, valamint a megyei tanács szerkezetének megszervezésére és működésére vonatkozó rendelettervezetről szavaztak.

A Szucsáva Megyei Tanács műszaki osztályának vezetése szintén részt vett a tanács ülésén. A 174C út megépítésével szeretnék megvalósítani a két megye közötti forgalom biztosítását. Így Bélboron keresztül megközelíthető lesz Vátra Dorna. A Hargita Megyei Tanács a fent említett úton, 6,3 kilométer hosszú szakaszon rehabilitációs munkákat végez, melyek értéke hét millió lej. Jelenleg az út struktúrájával kapcsolatos munkák zajlanak. A két régió közötti új kapcsolat létrehozásával várhatóan újraindul a turizmus és a kapcsolódó szolgáltatások.

A tanácsülés után ellátogattak a borszéki wellness központba is. Folyamatban vannak a kezelőközpont befejezési munkálatai, Borszék települési költségvetésének egyharmadát a beruházás teljesítéséhez kötött törlesztőrész teszi ki. Ez alkalommal megvitatták a megye települései közötti együttműködés szükségességét a megye egyik legnagyobb wellness- és kezelőközpontjának tevékenységének megkezdése érdekében.

A megye északi részén az egyik legfontosabb út a 127-es megyei út, Gyergyóditró és Gyergyótölgyes közötti szakasza. A 22 km hosszú útszakasz munkálatainak elvégzéséhez már aláírták a kivitelezési szerződést. A helyszínen a műszaki osztály kollégái elmondták, hogy a munkák négy híd építésével kezdődnek, a munkák során 68 hidat építenek. Borboly Csaba, a Hargita Megyei Tanács elnöke elmondta, hogy közös együttműködésre és kezdeményezésre van szükség ahhoz, hogy a bukaresti intézmények figyeljenek a megye északi részén történő beruházásokra. A megyei utak összekötik a szomszédos településeket, és a teljes infrastruktúra kiépítése több millió lejt igényel.

„Sok év munkába telt, hogy megkezdhessük a munkálatokat. Nem ígértem, és még most sem ígérem, hogy ez az út aszfaltburkolatot kap, ha valaki ilyen ígéretet tett, akkor a felelősség a sajátja. Ezen túlmenően a Hargita Megyei Tanács elvégezte a munkáját: megkaptuk a szükséges engedélyeket, van egy megvalósítandó projektünk, az építési engedély és a munkák elvégzésére vonatkozó szerződés érvényes. A beruházás végrehajtásához azonban a kormány részéről is pénzre van szükség, az erre a célra benyújtott finanszírozási projekteket elutasították. Bukarestnek felelősséget kell vállalnia a terület fejlesztését célzó projektekért. Sem most, sem mostantól fogva nem teszek ígéreteket az út aszfaltozásával kapcsolatban, ellenben mindent megteszünk, hogy ez a lehető leghamarabb megtörténjen „- tette hozzá a megyei tanács elnöke.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy