Bővül a villanyhálózat Borszéken, jelentős lépés a közösség fejlődésében

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A villanyhálózat bővítési munkálatai a borszéki Új utcában néhány napon belül elkezdődnek, ami a közösség számára egy fontos lépés.

A borszéki polgármesteri hivatal sajtóközleménye szerint a beruházás értéke 1,3 millió lej, a fő cél a villamosenergia-ellátás problémájának megoldása, amely egyre sürgetőbbé vált a lakás- és panzióépítési program kedvezményezettjei számára.

Mik József polgármester elmondta, szinte négy éve kezdődött el annak a folyamata, hogy a villanyáram-ellátást kiterjesszék új területekre a növekvő kereslet miatt, különösen a 2004-ben indított ifjúsági földosztási programot követően. Mivel sok ingatlan már megépült, ezek egy részének villamosenergia-ellátása jelentős kihívást jelentett.

A projekt részeként az Új utcában közel 1,5 km vezetéket fektet le a földbe a kivitelező, illetve egy új, 100kw-os transzformátor állomást is felállít. Az új hálózatra első körben 36 új fogyasztó tud majd rácsatlakozni, a későbbiekben ezek száma tovább bővíthető. A rácsatlakozás költségeit a fogyasztóknak kell állniuk.

A beruházás összértéke 1,6 millió lej, ennek felét saját költségvetésből fizeti az önkormányzat, felét pedig az országos hálózatot fenntartó Electrica Rt.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy