Címzetes tanári vizsga, Hargita megye: Kifüggesztették a végleges eredményeket

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A 2022-es évi címzetes tanári vizsga szerdán, július 27-én a végéhez érkezett. A tanárok osztályzatait a fellebbezések után a megyei tanfelügyelőségek székhelyén, valamint a verseny platformján tették közzé.

A Hargita megyei helyzetről itt lehet tájékozódni.

Az írásbeli próbán részt vevők hetes (7) feletti érdemjegyeinek aránya 49,40%, ami az növekedés a kezdeti jegyekhez képest. Ötös és hetes közötti osztályzatok aránya 40,93%, 0,30%-os csökkenés a kezdeti jegyekhez viszonyítva.

Hargita megyében három tízes osztályzat maradt:

  • Borota A. Karola- Különleges pszichopedagógia (Csíkdelne)
  • Fekete M. Annamária- római katolikus vallás magyar nyelv (Székelyudvarhely)
  • Orbán J. József- zenei szakoktatás (Székelyudvarhely)

A 657 regisztrált versenyző közül 606 jelentkezett az országos írásbeli vizsgájára. 580 dolgozatot küldtek el az értékelő központokba, mivel 25 jelentkező személyes vagy egészségügyi okok miatt visszalépett a versenytől, és egy dolgozatot töröltek a versenyközpontban.

A címzetes tanári állás elfoglalásához a vizsgázóknak legkevesebb 7-es osztályzatot kell elérniük, a meghatározott idejű foglalkoztatáshoz pedig legalább ötöst.

Az üres állások meghatározatlan idejű szerződéses elfoglalása a jegyek csökkenő sorrendjében történik a tanfelügyelőségek által szervezett nyilvános értekezleten 2022 július 29-én és augusztus 1-én.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy