Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Hargita Megye Tanácsa aláírta a csíkszeredai megyei sürgősségi kórház orvosainak szánt új szolgálati lakások tervezési szerződését

Továbbra is vonzó megyét építünk az orvosok számára

2011-ben a megyei tanács elindította az orvosok számára egy lakhatási programot, és jelenleg befejeződnek az 5. épület munkálatai, amely 4 lakást tartalmaz, kettőt a földszinten és kettőt a tetőtérben. Ezzel összefüggésben ma, december 23-án írták alá a hatodik lakóház tervezési szerződését.

A videó itt megtekinthető

“Vonzó megyét fogunk építeni az orvosok számára, és ezért bátorítom azokat, akik Hargita megyéből származnak, és nem csak őket, hogy jöjjenek ide, mert nekik és családjuknak egyaránt felkínálhatjuk egy otthon biztonságát, hogy aztán mi is részesüljünk általuk a minőségi orvosi szolgáltatásokból”- jelentette ki Borboly Csaba.

A projekt keretében egy földszintes és tetőtérrel rendelkező épület épül, 4 lakással, a csíkszeredai megyei sürgősségi kórház dolgozóinak szánt szolgálati céllal. Az első lépés egy megvalósíthatósági tanulmány elkészítése, majd a négy lakás megtervezése.

“Örülünk, hogy részt vehetünk abban a projektben, amelynek célja a térség minőségének javítása és a fiatal orvosok befolyásolása a megye kiválasztásában. Az orvosi területen terveztünk már, így ismerjük a követelményeket, és a legmagasabb színvonalon is kellemes projektet fogunk készíteni. Kezdetben elemezzük a területet, tanulmányozzuk az övezeti építész útmutatóját, mert illeszkednünk kell a helyi stílushoz. Később modernebb stílusban tervezzük meg a négy lakással rendelkező épületet, és ebben az értelemben javaslatot teszünk egy-két változatra “- pontosította a projektvezető.

Dr. Konrád Judit, a kórház ügyvezetője azt akarta hozzátenni, hogy az ide érkező lakosokat és orvosokat közvetlenül érdekli ez a program, ez az egyik fő oka annak, hogy miért választják ezt a kórházat.

A megyei tanács célja, hogy a program révén 100 lakást építsen orvosoknak.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.