Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
reclamatie

120 koronavírus fertőzéses esetet regisztráltak Hargita megyében, 95 személy van kórházban

Hargita megyei helyzetjelentés, 2020 május 26

Illusztráció

Hargita megye szintjén a koronavírus terjedésének megelőzésére tett intézkedések követése, 2020 május 26:

–        28 személy van intézményes karanténban

–        979 személy elhagyhatta a karantént

–        2164 személy van otthoni elkülönítésben, 369-el többen az utóbbi 24 órában

–        5331 személy hagyhatta el az otthoni elkülönítést egész intervallumban

A járvány kezdete óta összesen 7495 személy otthoni elkülönítését rendelték el.

Hargita megyében 120 koronavírus fertőzést igazoltak, 24 személy meggyógyult, egy személy meghalt, és 95 személy orvosi felügyelet alatt áll a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban és a székelyudvarhelyi kórházban.

Folyamatban van a fertőzött személyekkel érintkezett személyek járványügyi kivizsgálása, továbbá elrendelték a tünetmentes kontaktszemélyek otthoni elkülönítését.

A teszteket az Országos Közegészségügyi Intézet által létrehozott COVID-19 tesztelési algoritmusnak megfelelően hajtják végre.

Az elmúlt 24 órában a Belügyminisztérium, a Nemzetvédelmi Minisztérium és a székelyudvarhelyi, maroshévízi és gyergyószentmiklósi helyi rendőrségek integrált rendszerben tevékenykedtek az új koronavírus elterjedése ellen, és a bűncselekmények elbátortalanítása érdekében.

 

2020 május 25- én a Hargita Megyei Rendőr-felügyelőség és Csendőrfelügyelőség ellenőrizte az otthoni elkülönítésben levő személyeket. Ugyanakkor őrjáratokat tartottak a közrend fenntartása érdekében karantén- központok és elkülönítő központok körül.

Románia Parlamentjének 5/2020-as határozata értelmében elrendelték a maszkviselés kötelező voltát zárt nyilvános terekben, üzletekben, tömegközlekedési eszközökön és a munkahelyen, az Egészségügyi Minisztérium és a Belügyminisztérium közös rendeletében leszögezett feltételek mellett.

Kivételt képeznek: a szervezet oxigénellátását megnehezítő bántalmakban szenvedő személyek; öt évesnél kisebb gyermekek; nehéz munkakörülmények között dolgozók/nehéz fizikai munkát végző dolgozók; tanulók és egyetemisták az órák alatt, ha betartják a megfelelő távolságot; az irodában egyedül dolgozó alkalmazott, vagy ha megvan a 2 méter távolságok a személyek között, szellőztetnek két óránként és fertőtlenítik a felületeket; tévébemondók és meghívottaik a 3 méter távolság betartása esetén; nyilvános beszédet tartók a 3 méter távolság betartásával.

Viselés alatt ne fogdossuk a maszkot, annak el kell fednie az orrot és a szájat, és négyóránként cserélni kell. A munkahelyre történő belépéskor az alkalmazottak járványügyi szűrésen és kézfertőtlenítésen esnek át. A járványügyi szűrés a következőkből áll: testhőmérséklet- mérés érintésmentes hőmérővel (a hőmérséklet nem haladhatja meg a 37,3 Celsius fokot); légzőszervi tünetek megfigyelése (gyakori köhögés és tüsszentés, megváltozott általános állapot) ha a hőmérséklet meghaladja a 37,3 Celsius fokot, javasolt a hőmérséklet ismételt mérése egy 2- 5 perces szünet után); ha kiderül, hogy 37,3 C feletti hőmérsékletet tartósan fennáll és / vagy egyéb légzőszervi tünetek vannak jelen, akkor az illető személyt a családorvoshoz irányítják.

Csak hiteles forrásból tájékozódjanak!

Tartsák be a hatóságok ajánlásait!

Hargita Megye Prefektusi Hivatalának sajtóirodája

 

 

 

 

 

 

 
Un comentariu la “120 koronavírus fertőzéses esetet regisztráltak Hargita megyében, 95 személy van kórházban

  1. Ioan Gavrilescu

    Ar trebui ca cei care au atributii si pot da amenzi sa faca controale inopinante in magazine deoarece sunt chiar vanzatori care nu respecta aceste reguli ca sa nu mai spunem de cumparatori

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük