Csíkszereda Önkormányzata telket vásárol idősek otthona építésére

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Csíkszereda helyi tanácsa február 29-én, csütörtökön úgy döntött, hogy két, összesen 1,77 hektár területű telket vásárol meg, hogy idősek otthona épüljön a csibai Erdőalja utcában. Az önkormányzat februári ülésén számos más fontos döntés is született.

Ma fontos lépés történt az önkormányzati idősek otthonának megvalósítása terén. A városi tanács úgy döntött, hogy megvásárol 1,77 hektár földet az Erdőalja utcában, a csibai iskola közelében.

„Nagyon hosszú út áll még előttünk, de az a jó, hogy végre rendelkezünk a kiindulási ponttal: az építésre alkalmas telekkel”- mondta Korodi Attila polgármester.

A két telket 416 ezer euró értékben vásárolja meg az önkormányzat.

A tanácsosok elfogadták a vissza nem térítendő kulturális és sportpályázati kiírásokat is.

Arról is határoztak, hogy a gyermekvédelmi rendszerben levő csíkszeredai kiskorúak havi 280 lejes, a bentlakásos rendszerben ellátott, fogyatékkal élő felnőtt személyek pedig havi 330 lej támogatásban részesülnek a szociális igazgatóság részéről.

A mai ülés egy másik fontos határozata a város új kereskedelmi szabályzatának elfogadása. A 2018-as szabályozás helyébe lépő új előírás számos szempontból a bürokráciát csökkenti, bevezetve az online ügyintézés lehetőségét, ugyanakkor esetenként szigorításokat is bevezet (például a játékgépeket üzemeltető vendéglátóipari egységek esetében, illetve a szórakozóhelyeken).

  • Csíkszereda Városháza sajtóirodája által közölt információ

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy