Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Csökkenhet a nyugdíjkorhatár a nők részére!

 

Egy új törvénytervezet szerint minden nő két évvel korábban nyugdíjba vonulhat, minden megszült és legalább 10 éves korig nevelt gyermek után. Az intézkedés fő oka a romániai népességcsökkenés.

A nyugdíjtörvényt módosító javaslat nyilvános vitára van bocsátva a Munkaügyi Minisztérium honlapján. A törvénytervezet a nehéz munkakörülmények között dolgozókra is gondolt, akik minden nehéz munkakörülmény között ledolgozott két év után egy év nyugdíjkorhatár kedvezményt kapnak. Ily módon, aki 24 évet dolgozott 12 évvel korábban nyugdíjba mehet. Ebben az esetben a nyugdíjkorhatár 53 év férfiaknak, 51 év nőknek.

A nehéz munkát végzők mellett a művészi területen dolgozók is kedvezményben részesülnek. A törvény egyik melléklete magába foglalja a különleges feltételeknek megfelelő művészeti szakmák listáját. Ezek: balett-táncos, táncos, akrobata, zsonglőr, bohóc, cirkuszi lovas, vadállat idomár, opera és operett-énekes, kaszkadőr és fúvós hangszeren zenélők.

b1.ro

Forrás: StiriNationale.eu

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.