Csúfolódás közpénzen! Ismét megszegik a törvényt, és illegálisan lobogtatják a zászlókat

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

A Hargita Megyei Törvényszék 2021.11.10-i ítélete bírság megfizetésére kötelezte Gálfi Árpádot, Székelyudvarhely polgármesterét, amiért 2020. március 15-én piros, fehér, zöld zászlókat és azonos színű kokárdákat tűzött ki. Nem ez az egyetlen szankció, amit kapott Székelyudvarhely piros, fehér, zöld zászlók lobogtatása miatt. Persze most ismét ugyanannak a zászlós cirkusznak lehetünk tanúi.

Azon túl, hogy törvénysértés történik ezeknek a zászlóknak a kitűzésével, nem értjük, mit csinálnak a Hargita megyei intézmények. A prefektúrán láttam, mit csinálnak. Felhívtam, nem volt prefektus, sem alprefektus, nem volt kabinetfőnök, és amikor ragaszkodtunk ahhoz, hogy beszéljünk valakivel, akkor egy folyamatosan csengő telefonvonalra raktak, amíg ki nem kapcsolták. Maximális komolyság Hargita megye prefektusi hivatalában. A székelyudvarhelyi városházán még csak nem is felelt senki. A prefektúrán túl nem igazán értjük, mit csinál a Számvevőszék, a Rendőrség stb. Mindenki úgy tesz, mintha nem látná, mi történik minden évben, és mi az etnikai kérdésekről és a magyar vagy székely zászlókról folyó vitákra hivatkozunk, azoknak az érzéketlenségére, akik ezt teszik. Rengeteg közpénzt költenek mindenféle törvénytelennek bizonyuló akcióra, de senki nem rója fel az elköltött pénzt azoknak, akik a jogsértő döntéseket hozzák.

De a törvényességen túl beszéljünk az ezekkel a zászlókkal játszadozók érzéketlenségéről és férfiasságának hiányáról. Ha azt látnánk, hogy egy magyar párt, például az RMDSZ zászlókat vásárolna a saját pénzéből, a magyar politikusok pénzéből fizetné ki azokat a cégeket, amelyek a zászlókat kitűzik, leszedik és ezért megbírságolnák, a büntetést pedig az ötletadók fizetnék, a zászlófelvonás vita tárgya lenne, de a valóság más. Ezek a személyek az adófizetők pénzéből vásárolják meg a zászlókat, közpénzen játszanak a zászlókkal és a végén, ha kiderül, hogy törvényt sértettek, a kárt is azoknak az embereknek a pénzéből fedezik, akiket soha nem kérdeztek meg, hogy egyetértenek-e ezzel.

Ez sokat elárul ezekről az olcsó, közpénzen csinált cirkuszokról, és arról, hogy nem az igazi hazaszeretetről vagy az értékekről van szó, amelyekben én máskülönben hiszek. Azok a magyarok, akik igazán szeretik Magyarországot, és nagyon hisznek a Székelyföldben, saját pénzükön vásárolják meg saját zászlóikat vagy jelképeiket, saját birtokukon lobogtassák, és ha pénzbüntetést kapnak, saját zsebükből és saját munkájukból fizessék ki. Azok a magyar politikai vezetők, akik csak úgy akarnak tenni, mintha törődnének a szavazatgyűjtéssel, nem vesznek ki pénzt a zsebükből, mindent saját választóik pénzén végeznek, és a büntetéseket is a polgárok pénzéből fizetik. A cirkuszt csinálók pénzüket villákba, telkekbe és luxusnyaralókba fektetik.

Iosub Robert

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy