Diákokat használtak fel politikai, szeparatista tevékenységhez Hargita megyében

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Az Oktatási Minisztérium ellenőrző csoportjának tagjai javasolják a Hargita Megyei Tanfelügyelőségnek, hogy Porsche Éva, a székelyudvarhelyi „Dr.Palló Imre” Művészeti Szakközépiskola igazgatónője, és Jakab Zoltán aligazgató éves értékelésénél vegyék figyelembe, hogy megengedték a diákok igénybevételét egy politikai, szeparatista tevékenységhez, megszegve ezzel az 1/2011-es, módosított és kiegészített Oktatási Törvény 7. cikk, (1) bekezdésének előírásait. Határidő: 15 nap a jelentés kézhezvételétől.

Nehéz előre látni mi fog történni. Hargita megye már egy olyan fajta állam az államban, ahol a magyar politikai vezetők a normálisnál nagyobb hatalommal rendelkeznek, a rendőrséget és az ügyészséget nem hatja meg, hogy egyes gyermekeket szülői beleegyezés nélkül szeparatista politikai tevékenységekbe vontak be. És az efféle, külföldről irányított dolgokkal elméletileg foglalkozó szolgálatok úgy tűnik, teljesen egyébbel vannak elfoglalva.

Talán, ha van egy parlamenti képviselő, aki nem szundikál, elolvashatna néhány passzust a minisztériumi jelentésből a plenáris ülésen, mert sajnos a helyzet drámaivá kezd válni. Képzeljék el, milyen megaláztatást visel el egy román anya a szülői értekezleten, ahol nem ért semmit, mert magyarul folyik a beszélgetés és neki senki nem akarja lefordítani.

Iosub Robert

U.I.: Ne az ilyen történetek szerint ítéljék meg a Hargita megyei magyarokat. Ők rendkívül jó emberek. Az őket vezető politikusok közül egyesek és az általuk különböző funkciókba helyezett személyek generálják a konfliktusos helyzeteket.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy