DIICOT házkutatások Hargita megyében

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A DIICOT Marosvásárhelyi Területi Szolgálatának ügyészei és a Szervezett Bűnözés Elleni Brigád rendőrei 2016 június 28- án 96 helyszínen tartottak házkutatást Maros, Hargita, Fehér, Arad, Bihar, Braila, Brassó, Kolozs, Szatmár, Szeben, Suceava és Temes megyékben, kereskedelmi társaságok székhelyén és a gyanúsítottak lakásán, egy pénzmosásra és adócsalásra szakosodott szervezett bűnözőcsoport leépítésére irányított akció során.

Megalapozott az a gyanú miszerint 2010- 2015 között 15 kereskedelmi társaságon keresztül a bűnbanda tagjai egy fiktív kereskedelmi láncot hoztak létre, amelyben 80 cég fiktív számlákat állított ki nem létező beszerzésekről/építőipari szolgáltatásokról, az államkasszának így okozott kár elérve a 14.540.750 lejt.

Az ügyben 110 magán- és jogi személy ellen indult vádeljárás, adócsalás elkövetése vagy adócsalásban való bűnrészesség, pénzmosás és bűnszövetkezet létrehozása miatt.

„A kutatások során kiderült, hogy 2012 január- 2015 szeptember között egy fémes és nemfémes hulladékok gyűjtésére szakosodott segesvári cég 171 fiktív számlát könyvelt el, ezzel 860.000 lej kárt okozva. A fent említett cég a gyanú szerint tulajdonképpen nem létező árut jelentett be, hogy az adózandó összeget csökkentse, illetve az adó alól mentesüljön”, teszi közzé az Országos Rendőrfelügyelőség.

Az akcióban részt vettek a Bákó, Brassó, Fehér, Bihar, Kolozs, Suceava, Temes, Iasi megyei Szervezett Bűnözés Elleni Brigád rendőrei, Hargita Megye Rendőrfelügyelősége valamint a Marosvásárhelyi Ferdinánd Király Csendőrségi Bevetési Csoport.

A vádeljárás egész ideje alatt a gyanúsítottak és vádlottak a Büntető Törvénykönyv által előírt jogokkal és az ártatlanság vélelmével rendelkeznek.

diicot.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy