Edzés után halt meg a 12 éves gyimesközéploki focista fiú

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Edzés után meghalt egy 12 éves fiú, a Gyimesközéploki Loki SE futballistája.

Timár Áron rosszul lett, összeesett és meghalt. Halálát a Hargita Megyei Labdarúgó-szövetség (AJFH) és a Székely Sport jelentette be, a megyei szövetség elnöke pedig megerősítette a GSP.ro-nak.

A GSP.ro megkeresésére Tamás Zoltán, a Hargita Megyei Labdarúgó-szövetség elnöke elmondta, hogy a haláleset tegnapelőtt történt.

„Rögtön a Falvak Kupájára való edzés után történt. A fiú rosszul lett. Gyorsan hívtuk a mentőt, de már nem tehettek érte semmit”, mondta az edző.

Tamás hozzátette, hogy a fiú nem volt a megyei labdarúgó-szövetségnél nyilvántartva, és a Román Labdarúgó-szövetség által szervezett Falvak Kupján játszott volna, „halála a bajnokságon kívül történt”.

A csapat elnöke, Balla László, akit a Székely Sport újságírói idéznek, úgy nyilatkozott, hogy a fiú cipőcsere közben lett rosszul. Sőt, a kihívott mentő is gyorsan kiérkezett, de az orvosok rövidesen értesítették őket a fiú haláláról.

A 2010-ben született gyermek a település 6. osztályos tanulója volt, és szerepelt azon a játékosok listáján, akiket a csapat benevezett a bajnokságra.

A Loki illetékesei szerint a csapat a november 12-i meccset lejátssza, „a győzelmet” Áronnak ajánlja.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy