Együttműködés a Román Úszószövetség és Csíkszereda között

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Camelia Potec, a Román Úszószövetség elnöke Csíkszeredába érkezett, ahol a csíkszeredai önkormányzattal tárgyal a városi uszodáról. Camelia Potec helyszíni szemlét tartott az eredetileg vízilabda számára épült uszodában és elmondta, hogy a szövetség részéről minden támogatást megkap a város, hogy a Csíki csobbanó úszóversenyek szervezésére is megkapja a jóváhagyást. Ezért első lépésként egy szakbizottságot küld Csíkszeredába, amely elvégzi a szükséges felméréseket és számba veszi az eszközlendő módosításokat.

„A körülmények nagyon jók, tavaly itt készült a felnőtt válogatott egy része és nagyon meg voltak elégedve. Beszéltem a polgármester úrral és úgy a részéről, mint az általam vezetett szövetség részéről megvan a hajlandóság az együttműködésre. Első lépésként az önkormányzatnak kell kérvényeznie a jóváhagyó bizottság látogatását, amelynek során kiderül milyen módosításokra van szükség, ahhoz, hogy az uszoda nagyobb versenyek szervezésére is alkalmassá váljon a lehető legrövidebb időn belül”, mondta Camelia Potec.

Füleki Zoltán alpolgármester szerint a város nyitott arra, hogy a módosítások anyagi fedezetét biztosítsa annak érdekében, hogy úszóversenyek befogadására, lebonyolítására is alkalmassá váljon a létesítmény. „A helyi tanács sportbizottságának jelen levő tagjaival egybehangzó a véleményünk, miszerint van hajlandóság, egy új útnak vágunk neki, amelyet végig is fogunk járni, mondta Füleki Zoltán.

Ábrahám Előd, az önkormányzat sportbizottságának elnöke elmondta, hogy mióta megnyílt az uszoda megváltozott az emberek hozzáállása ehhez a sportághoz. A megkérdezett 1700 szülő 25%- a úgy nyilatkozott, szeretné, ha a gyereke sportként gyakorolná az úszást. A Román Úszószövetség vezetőjével való találkozáson rész vettek még Norbert Trandafir úszó és Tófalvi Éva sílövész, a Csíkszeredai Önkormányzat tagja.

Forrás: administratie.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy