Elégtelen sókészlet és nem megfelelő csúszásgátló tárolók Hargita megyében

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Elégtelenek a készletek csúszásgátló anyagokból, nincs megfelelő fedett raktár ezek tárolására, és elavult a géppark – sorolta a hiányosságokat hétfőn, a Hargita megyei katasztrófaelhárítás tanácskozásán Cătălin Romanescu, az útügyi igazgatóság Hargita megyei vezetője.

Cătălin Romanescu szerint fedett raktárak nélkül nem lehet európai standardoknak megfelelő hótalanítást végezni. A szakember arra is felhívta a figyelmet, hogy a sókészletek is elégtelenek, késlekedik a só szállítása: a most meglévő mennyiséget másfél napos havazás alatt teljesen elhasználnák.

A Hargita megyei utászok vezetője szerint a géppark is elavult és a tavasz óta nem történt javítás a gépeken. Adrian Jean Andrei prefektus azt mondja: minderről korábban is beszámolt az országos útügyi társaság (CNADR) illetékeseinek, ígéretet már 2014-ben kapott a megoldásra, de egyelőre semmi konkrét lépés nem történt.

A megyei utak hótalanítására érvényben van egy többéves szerződés, és megfelelő mennyiségű csúszásgátló anyag is rendelkezésre áll – nyilatkozták a megyei tanács szakemberei.

Forrás: radiomures.ro

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy