Elkezdett süllyedni a korrupt politikusok hajója

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Ami országunkban politikai téren történik, az kétségkívül annak a politikai osztálynak a kudarca, amely csak a saját érdekét nézte, anélkül, hogy a választók érdekeire figyelne. Vagyis azokéra, akik a parlamentbe küldték őket, hogy a közért tegyenek valamit, hogy életünket megkönnyítsék, fejlődést, nyugalmat, egyensúlyt teremtve.

Egy megújulni képtelen politikai osztály, melynek egyetlen inspiráció forrása a botrány. A voksokat hozó állandó botrány.

Ha a politikai osztály nem is, de mi választók fejlődtünk. Néhány politikus észre is vette ezt, és ha csak a látszat kedvéért is, megpróbál valamit változtatni. Figyeltem mi történik ezekben a napokban országunkban. A kormányban történő mozgás, azaz bizonyos miniszterek távozása, jót jelenthet számunkra itt lent. Ugyanakkor egy tartalom nélküli jelzés mindaddig, amíg olyanok mint Tariceanu, az RMDSZ nagy barátja, nem egyezik bele a bűnözők DNA-nak történő átadásába. Tariceanu a saját bőrét védi, különben neki is , Dragneanak is mennie kellene. Ez pedig számottevő jelzés lenne, mert akkor az összes törvénysértőnek távoznia kellene tisztségéből.

Hargita megyében pedig sokak távozását jelentené, kezdve Hargita Megye Tanácsának elnökével, Csíkszereda polgármesterével, a gyergyószentmiklósi polgármesterrel, megyei tanácsosokkal és a sor folytatódna a korrupció miatt vizsgáltakkal vagy összeférhetetlenség miatt bíróság elé állítottakkal. Valami mozgolódik a társadalomban, ez nyilvánvaló. És ez nem marad nyom nélkül. Olyan megmozdulások, amelyek végre egy új, tiszta víziót hozhatnak és a történelem süllyesztőjébe küldhetnek csupán a botrányra épülő pártokat, mint a PSD, RMDSZ, ALDE, stb., amelyek nem nyújtottak egyebet sem az országnak sem a polgároknak, mint megvetést, korrupciót és tolvajlást.

Mi, polgárok tudjuk ezt. Vajon a politikusok tudják-e?

D.E.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy