Erős földrengés Romániában

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Az Országos Földtani Intézet tájékoztatása:

2023 június 6-án 20:26:52-kor (romániai idő szerint) a Richter-skála szerinti 5,3-as erősségű földrengés volt Aradtól 17 km-re, 6 km-es mélységben.

A földrengés a következő városok közelében történt: Aradtól 24 km-re keletre, Temesvártól 50 km-re észak-keletre, Békéscsabától 74 km-re dél-keletre, Resicabányától 93 km-re északra.

A Katasztrófavédelmi Főfelügyelőség (DSU) tájékoztatása szerint eddig nem érkezett hívás a 112-es számon, és anyagi kárról vagy személyi sérülésről sem érkezett jelentés.

Azokban a megyékben, ahol a földrengést érezték, az operatív személyzetet kiküldik terepre felderítő küldetések végrehajtására.

Információk a földrengés előtti, alatti és utáni intézkedésekről és viselkedésről itt: https://fiipregatit.ro/ghid/cutremur/

Magatartási szabályok földrengés esetén: https://youtu.be/rlEuJdtQrgl

Földrengések esetén a RO-ALERT rendszer nem küld értesítést azok keletkezése előtt.

A földrengés után, ha az súlyos következményekkel jár, megfelelő védekezési intézkedésekre vonatkozóan (például: sürgősségi segélyosztó pontok) figyelmeztető üzeneteket közvetítenek a lakosság felé.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy