Eszméletlen férfire találtak a hegyi csendőrök

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

 

Folyó év szeptember 6-án, 11:30 óra körül a borszéki hegyi csendőrök járőrözés közben egy eszméletlen férfire bukkantak a Hollósarka község közelében található erdei út mellett. A 112-es egységes segélyhívó számon kérték a gyergyóhollói rohammentős kollégák segítségét, akiknek a megérkezéséig sikerült magához téríteni a férfit és kommunikálni vele. Így derült ki, hogy 43 éves és a Neamt megyei Sólyomkő lakosa. A férfit a Maroshévízi Kórházba szállították orvosi kivizsgálásra.

A hegyi csendőrök elsősegély nyújtására is kapnak kiképzést a Marso megyei Horea ISU felkészítő, illetve a Sinaia-i továbbképző központban.

A turisták és a hegyekben nehézségekbe kerülő személyek útbaigazítása, tájékoztatása és segítése mellett a hegyi csendőrök további küldetésekben is részt vesznek:

  • fenntartják a közrendet a turistaösvényeken, a menedékházak és hegyi üdülők környékén
  • biztosítják a közrendet koncertek, előadások, versenyek alkalmával
  • megelőzik és leküzdik a bűncselekmények és kihágások jelenségét a tevékenységi területükön
  • együttműködnek a hegyimentő szolgálattal a sérült, bajbajutott személyek felkutatásában, keresésében, azonosításában, megmentésében, elsősegélynyújtásban, a sérültek legközelebbi kórházba történő szállításában.

Információs és Közszolgálati Iroda

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy