Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Evaluarea activităţii Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Gheorgheni în anul 2020

Sajnos ennek a bejegyzésnek csak Román nyelvű változata van. A megtekintő kényelméért az alábbi tartalom alternatív nyelven jelenik meg. Rákattinthat a linkre az aktív nyelv módosításához.

Foto: C. P. P. C. J. Gheorgheni

 

Vineri, de la ora 10.00, la sediul unității a avut loc ședința de Evaluare a activităţii Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Gheorgheni în anul 2020.

Într-un cadru restrâns, impus de respectarea măsurilor pentru prevenirea răspândirii pandemiei COVID-19 comandantul Centrului, colonel Gurău Stelică, a prezentat activitatea desfășurată, rezultatele obținute dar și greutățile întâmpinate de unitatea noastră în anul precedent.

Activitatea desfășurată prin intermediul sistemului de videoconferință, a fost prezidată de Adjunctul Inspectorului General al Jandarmeriei Române, domnul colonel Brâncoveanu Gheorghe – Marian.

În calitate de invitați am fost onorați să-i avem alături pe prefectul județului Harghita, domnul Proca Ioan și pe conducătorii principalelor instituții ale Ministerului Afacerilor Interne din județul Harghita.

Astfel, în anul 2020, în Centrul nostru, atât la sediul acestuia din Gheorgheni cât și la Catedra de Ordine și Siguranță Publică din Sfântu – Gheorghe, au fost pregătiți un număr de 314 jandarmi.

Principalele tipuri de activități de formare profesională organizate în Centru au fost:

– Cursuri de formare a tehnicienilor de intervenție profesională  – 179 cursanți;

– Cursul de specializare a subofițerilor în domeniul ordinii publice – 27 cursanți;

– Stagii de pregătire cu elevi din Școala Militară de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș” Fălticeni, respectiv Școala Militară de Subofițeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgășani – 100 elevi;

– Stagiu de formare profesională cu subofițeri selecționați temporar, pe timpul stării de alertă – 8 subofițeri;

– Programe de pregătire în domeniul intervenției profesionale cu subofițeri din unitățile operative.

În mod evident, activitatea pe linie de învățământ, principala misiune a unității noastre, a fost decisiv influențată de situația creată prin suspendarea/anularea cursurilor planificate la nivelul structurilor de formare profesională din M.A.I., determinată de riscul infectării cu SARS – CoV – 2.

De asemenea, în actualul context epidemiologic, ofițeri și subofițeri din structurile de învățământ din Centru au fost detașați la unitățile operative pentru a acorda sprijin, în vederea executării misiunilor specifice pe linie de ordine publică.
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.