Fagyos kiflit kaptak egy Hargita megyei iskola tanulói

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Kedden, január 10-én az egyik Hargita megyei iskolába a tej-kifli program keretében juttatott kiflik fagyott állapotban kerültek a gyerekekhez. Az iskola igazgatója jelentette a helyzetet fogyasztóvédelmi hivatalnak.

A hidegségi iskola igazgatója, Rácz Árpád azt is megjegyzi, hogy a hétfői adag kiflit mindig egy nap késéssel kapják meg. Továbbá az igazgató az Agerpres-nek elmondta, jobb lenne, ha a termékeket helyi vállalkozók szállítanák és nem több száz kilométerről hoznák. „Ilyen módon nem jó ez a program. Fel kellene hallatszania Bukarestbe is, hogy ez így nem jó. Kiváló pékség működik Gyímesközéplokon, amelyik ellátja a környéket kenyérrel és pékáruval, és nem jön a kifli Ploiesti-ről. Mínusz 30 fokos hidegben nem is várható el, hogy ne fagyjon meg a kifli szállítás közben, ám a helyi pékségből finomabb kiflit kapnának a gyerekek” mondta Rácz Árpád igazgató.

December folyamán a beszállító céget három ízben is megbüntették, összesen 40.000 lejre, a tapasztalt hiányosságok miatt, mint: szavatosságból kiment kifli, az alaptömeg hiánya, hiányos, illetve zúzott tartalmú kekszcsomag.

Arra a kérdésre, hogy miért nem bontotta fel a beszállítóval kötött szerződést, a megyei tanács elnöke azt válaszolta, hogy nem volt tudomása a büntetésekről, a törvény pedig előír legalább két ízbeli megbírságolást mielőtt szerződésbontásra kerülne a sor.

Hargita megye prefektusa, Adrian Jean Andrei, javasolta a szerződés áttanulmányozását és a beszállító cég felelősségre vonását, amennyiben az nem teljesíti felvállalt kötelezettségeit.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy