Február 7. – a Biztonságos Internet Napja

0

Articol disponibil în: Magyar Română

2004-től a világ számos országában évente megtartják a Biztonságos Internetezés Napját február hónapban a világháló, különösen gyerekek és tizenévesek körében történő biztonságos és felelősségteljes használatára irányítva a figyelmet.

A BIN, amelyet az INSAFE szervezet és az Európai Bizottság Információs Társadalom és Média Főigazgatósága támogat, mára már elérte a globális szintű részvételt, tudatosítást és média lefedettséget, és állandóan növekvőben van.

Az esemény 2017-es jelmondata: „Légy te a változás. Együtt egy jobb világhálóért!”

A BIN rámutat a technológia pozitív felhasználására, valamint mindannyiunk szerepére egy jobb és biztonságosabb internetközösség létrehozásában. A szervezők felhívják a fiatalokat, szülőket, tanárokat, szociális munkásokat, cégeket, politikusokat, a törvény embereit, hogy egyesítsék erőiket egy jobb világháló létrehozása érdekében.

Emberek milliói veszik igénybe naponta a világhálót. Információk, online tranzakciók, elektronikus posta, játékok, zenehallgatás- mindennapi internetes tevékenységeink közé tartoznak. Sajnos vannak olyanok is, akiknek mindezt kihasználva sikerül személyes és bizalmas információkat megszerezniük. Hogy mindannyiunk számára kedvező legyen az internet virtuális társadalma, vannak bizonyos szabályok, amelyeket tiszteletben kell tartani.”

Érdemes megjegyezni!

  • Fiókjaid jelszavai titkosak és csak téged illetnek meg. Hasonlók a lakáskulcshoz, amelyet nem adsz oda senkinek, még ismerősöknek sem.
  • Ne adj információt magadról, családodról a világhálón megismert személyeknek- fényképet, lakcímet, telefonszámot, az iskoládat ahol tanulsz, a munkahelyedet. Akiket nem ismersz, azok idegenek. Mások lehetnek, mint akinek kiadják magukat.
  • A világháló egy bárki által elérhető nyilvános tér. Ne ossz meg képeket magadról, személyes információkat magadról, mert azt mások is láthatják!

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy