Felfüggesztették tisztségéből Florian Coldea tábornokot

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Román Hírszerző Szolgálat hivatalosan reagált Sebastian Ghita vádaskodásaira és közzétett felvételsorozataira. Coldea-t mindaddig felfüggesztik első helyettesi posztjáról, míg ki nem derül valóban követett-e el törvénysértést illetve szakmai etikai kihágást.

Florin Coldea altábornagyra vonatkozó, a közmédiában megjelent, előzetes ellenőrzésnek alávetett információkkal kapcsolatban Eduard Hellvig, a SRI vezetője elrendelte az esetleges törvénysértéseket vagy szakmai etikai kihágásokat kivizsgáló bizottság létrehozását, a procedúrának megfelelően. Ennek értelmében, míg tart a kivizsgálás a SRI eddigi második emberének hatáskörét Eduard Hellvig veszi át. Minden nyilvánosan bemutatott körülményt, valamint a Florian Coldea altábornagy által hozzáférhetővé tett dokumentumot megvizsgálnak.

 Megjegyezzük, hogy a SRI rendelkezik a törvénysértéseket vagy a belső rendszabályok megsértését kivizsgáló saját mechanizmussal. Valahányszor a helyzet megkívánja a szolgálat vezetőjének alárendelt szakosodott belső struktúrák komplex intézkedésekkel ellenőriznek bármely esetleges törvénysértésre, illetve a katonai rendeletek és szabályzat megsértésére vonatkozó információt, majd megteszi a megfelelő intézkedéseket.

 Intézményünk úgy véli, hogy különösen fontos a jogszerűség elve, amely a Szolgálat teljes tevékenységét vezérli, és amely garanciája az emberi jogok tiszteletben tartásának, illetve az intézmény személyzetének hírnevét is garantálja. Megerősítjük elkötelezettségünket a szakmai színvonal fenntartásában, amelyre épülnek a szilárd demokráciával rendelkező országok hasonló szolgálataival megkötött szövetségeink.

Kihangsúlyozzuk, hogy a Román Hírszerző Szolgálat jóhiszeműen teljesíti küldetését a nemzetbiztonság, valamint az állampolgárok érdekében”, pontosít a SRI.

Forrás: ZPN

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy