Fenyőfa esett az elektromos vezetékekre- áll a vasúti forgalom Tusnádfürdő és Tusnád között

0

Articol disponibil în: Magyar Română

A Hargita megyei vasúti rendőrség vezetője, Constantin Nuţ az Agerpres hírügynökségnek tett nyilatkozata szerint a felsővezetékek hosszabb részen szakadtak le, szakemberek dolgoznak a helyreállításon.

Az idézett forrás szerint a vasútállomásokon jelenleg három vonat áll, amelyeket dízelmozdonyokkal fognak átvontatni a károsodott szakaszon, hogy folytathassák útjukat. Az áramkiesés a Brassó-Budapest nemzetközi járatot, a Brassó-Gyergyószentmiklós, valamint a Maroshévíz-Brassó vonalakon közlekedő Regio járatokat érinti.

A vasúttársaság képviselői nem tudtak érdemleges tájékoztatást nyújtani a helyreállítási munkálatok időtartamát illetően. Hasonló gondot jeleztek csütörtökön is, ugyancsak Tusnádfürdő és Tusnád között, amikor egy zúzmarával telt fenyő tépte le az elektromos vasúti vezetékeket.

Constantin Nuț szerint a jelenség minden évben megismétlődik, megoldást kellene találni a vasúti forgalmat veszélyeztető fák kivágására.

Agerpres

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy