Circulație feroviară blocată între Băile Tușnad și Tușnad Sat; un brad a căzut peste firele electrice

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Șeful Poliției Transporturi Feroviare Harghita, Constantin Nuț, a declarat pentru AGERPRES că firul de contact a fost rupt pe o lungime mai mare, iar pentru remedierea defecțiunii vor interveni specialiștii Centrului de Electrificare.

Potrivit sursei citate, trei trenuri oprite în stații în acest momente vor fi tractate cu locomotive Diesel, pentru a putea tranzita zona respectivă și a-și continua drumul. Este vorba de trenul internațional Brașov-Budapesta și de trenurile Regio Brașov-Gheorgheni și Toplița-Brașov.

La fața locului a fost trimis în sprijin și un echipaj de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Harghita.

Reprezentanții CFR nu au putut să estimeze în cât timp se va putea remedia defecțiunea. O problemă similară s-a semnalat și în cursul zilei de joi, tot între Băile Tușnad și Tușnad Sat, când un brad încărcat cu chiciură a rupt firul de contact al căii ferate.

Constantin Nuț a spus că în fiecare an se întâmplă astfel de incidente și că ar trebui să se găsească o soluție pentru tăierea acestor arbori care afectează traficul feroviar.

AGERPRES

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy