Folytatja útját a zöld karaván

0

Articol disponibil în: Magyar Română

karavanIsmét útjára indult az a tájékoztató karaván, amelyet a Hargita Megyei Integrált Hulladékgazdálkodási Rendszer kiépítése című projekt keretében szervez a megyei önkormányzat. Célja a szelektív hulladékgyűjtés fontosságának népszerűsítése.

Február 29-e ás március 3-a között Gyergyóremetén, Gyergyóditróban, Kászonaltízen, Szentegyházán, Gyergyócsomafalván járt a karaván. Március 4-én Gyergyóalfaluban, illetve március 6-án Csíkszenttamáson találkozhatnak a karavánnal.

A tájékoztatások során az érdeklődők tájékozódhatnak a Hargita megyei integrált hulladékgazdálkodási rendszerről, valamint a szelektív hulladékgyűjtésről és annak módozatairól, az újrahasznosításról. A jelenlévők szelektív hulladékgyűjtésre alkalmas zsákokat is találnak. A karaván szervezői a bemutató után számított egy hét múlva újra meglátogatják a települést és megmérik, majd elszállítják az újrahasznosítható hulladékot. A legnagyobb mennyiséget gyűjtő tíz települést, a projekt végeztével díjazzák.

A karaván útvonala a www.elhetojovo.ro, illetve a www.facebook.com/elhetojovohr oldalakon követhető.

A Hargita megye Integrált Hulladékgazdálkodási Rendszere című projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alappal közös finanszírozással történik , amelynek értéke mintegy 203 millió lej. Ennek 70,5 százalékát uniós forrásokból, 14,2 százalékát kormányalapokból, 15,3 százalékát pedig a megyei önkormányzat saját költségvetéséből finanszírozza.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy