Csendőrök beszélgettek diákokkal

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Március 4-én,09:00-10:00 óra között a csendőrök beszélgetőpartnerei voltak a csíkbánfalvi „Márton Ferenc”Általános Iskola V. és VI. osztályos tanulói.

Octavian Ciolos őrmester és Bencze Szabolcs főtörzsőrmester, a Társadalomellenes Cselekedeteket Megelőző és Leküzdő Osztály munkatársai,valamint a Hargita megyei Csendőr Főkapitányság szóvivője találkoztak a csíkbánfalvi „Márton Ferenc”Általános Iskola diákjaival.A találkozás célja az iskolákban tapasztalható bűncselekmény jellegű tettek megelőzéséről és leküzdéséről tájékoztatni a gyerekeket egy építő párbeszéd segítségével.Említésre kerültek az ilyen cselekedeteket sújtó törvényes előírások is.A diákok megtudhatták,hogyan viselkedjenek különböző helyzetekben,és azt is,hogy milyen negatív hatásai vannak a szóbeli és tettleges erőszaknak.

A mintegy 40 tanuló fő beszélőpartnere a gyerekek nyelvén beszélő Bencze főtörzs volt,akinek a NATO Afganisztánban tartott felkészítőjén való részvételére külön büszkék vagyunk.

A kérdések nem soká várattak magukra és rögtön érkeztek is az érthető válaszok a csendőrök részéről,mellőzve a törvénycikkelyek és paragrafusok unalmas felsorolását.

Ez a tevékenység része a „Erőszak nélküli iskola”elnevezésű,folyó év március 4-december 16 között zajló,Hargita Megyei Csendőr Főkapitányság által kezdeményezett és megvalósított kampánynak.

A kampány során ismertetésre kerülnek a társadalmi magatartást szabályozó törvények,a diákok és tanárok biztonságát veszélyeztető tényezők,találkozásokat szerveznek a tanulókkal,tájékoztató anyagot osztanak ki és a diákok a „Nyitott kapuk napja”című rendezvényen is rész vehetnek.

Tájékoztató és Közszolgálati Iroda

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy