Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Európai alapok fenntartható városfejlesztés érdekében Gyergyószentmiklóson

 

A Közép-régió kisebb közösségei több mint 130 millió euró összegű, vissza nem térítendő támogatásban részesülnek szociális- városfejlesztési munkálatokra, a 2014–2020 Regionális Operatív Program 37 projektje keretében, amelyet regionális szinten a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség kezel. Gyergyószentmiklós önkormányzata számára fontos, „A lakosság életminőségének javítása Gyergyószentmiklóson” című finanszírozási kérelem által meghatározott projekt, amelynek összértéke meghaladja a 4,4 millió eurót.

Ez a projekt a REGIO 2014–2020 Program 13. prioritási tengelyének része, ahol csatlakozik a többi regionális szintű projekthez ezen a tengelyen, amelyeken keresztül a Közép-régió kisebb közösségei európai fejlesztési alapokból részesülnek.

A gyergyószentmiklósi projekt két részre épül, amelyek közül az első a Gyergyói Közösségi Központ rehabilitációjára vonatkozik, ahol multifunkcionális könyvtárat / médiatárt alakítanak ki. Itt egy közösségi házat szeretnének berendezni, könyvtárral és a szükséges műszaki terekkel az épület földszintjén és első emeletén.

Ehhez adódik hozzá a projekt második része, „Gyergyószentmiklós közterületének- a központi park körüli résznek a rendezése” címmel. A Szabadság teret gyalogos területté kívánják alakítani, kizárva a járműforgalmat a központi zónából. A beruházás magába foglalja a burkolatcserét, utcai bútorzat kihelyezését és egy szökőkút létrehozását. A park körüli utcák új konfigurációjával parkolóhelyeket, járdákat és kerékpárútat is kialakítanak.

forrás: regio-adrcentru.ro
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük