Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

FSIA/Élelmiszeripari Szakszervezetek Szövetsége: Románia a szemünk előtt haldoklik. Szüntessék meg az élelmiszerpiacok bezárásának intézkedését

Illusztráció

 

 

 

Ideje megállítani Iohannis elnök és kormánya, az Orban-kormány bűncselekményeit.

Egy év után, amikor a mezőgazdaság a soha nem látott aszály miatt a gazdaság egyik legsúlyosabban érintett ágazata volt, de főleg az Orban-kormány és a román elnök, Klaus Iohannis bűnözői öntudatlansága miatt, itt az idő, hogy a mezőgazdasági kistermelők pusztító csapást kapjanak a zöldség és élelmiszerpiacok november9-i, hétfői bezárásával. Ezt az aberrált intézkedést megelőzően, ugyancsak a kormány alkalmatlansága miatt, a vendéglátó szektor, valamint közvetlenül a közlekedési és élelmiszeripar alkalmazottai fizettek munkahelyükkel. A létrehozott élelmiszer-készletek, a „Kormányom” elutasítása és érdektelensége, hogy valamilyen formában támogatást nyújtson ezeknek az ágazatoknak, számos vállalkozás bezárásához és a munkanélküliek számának növekedéséhez vezetett.

Még akkor is, ha a kezdeti nyilatkozatok után visszatért és pontosított, hogy csak a zárt térben működő piacokról van szó, az elnök bebizonyítja számunkra, hogy nem tudja, hogy néznek ki a nagyvárosok piacai.

Beltéren működnek, Iohannis úr, és ha azért nem megy a piacokra, mert valószínűleg azt gondolja, hogy méltósága alatt áll, hogy az utcán találkozzon az igazi Romániával, legalább legyen józan esze és kérdezze meg tanácsadóit!

A Romániát vezető kormány új döntése végzetes csapást jelent azoknak a mezőgazdasági termelőknek, akik számára a piac az egyetlen lehetőség a termés értékesítésére.

Mit fog tenni a több tízezer kistermelő a piacok bezárása után? Mit fognak kezdeni az áruval? Hogyan tudják eltartani a családjukat? Ezek olyan kérdések, amelyekre Románia mai kriminális vezetése, az országot néhány hónap alatt elpusztító kormány és hozzá nem értő elnöke nem tartotta érdemesnek válaszokkal és megoldásokkal előállni.

Míg a kisgazdák a szegénységre vannak ítélve, a zöldség és élelmiszer-piacok bezárásáról szóló új döntés tökéletes megoldás a szupermarketláncok számára. Mintha az eddig megszerzett hatalmas nyereség nem lenne elegendő, Orban és Iohannis új lehetőséget kínálnak tálcán a gazdagodásra.

Ha az agrár-élelmiszerpiacok veszélyt jelentenek a románok egészségére, akkor a szupermarketek, amelyek szintén zárt térben működnek, és amelyek túlzsúfolódnak, azáltal, hogy nyilvánvalóan megnő azoknak az embereknek száma, akiknek el kell látniuk magukat, miért nem Orban, Iohannis úr? Mi a logikus magyarázat arra, miért döntött úgy, hogy megöli a román gazdákat, és még inkább gazdagítja a nagy nemzetközi viszonteladói hálózatokat?

Hogyan hajthatja végre ezeket az intézkedéseket, amelyek lefejezik a román gazdaságot, azt magyarázva, hogy megvéd minket, és ez idő alatt bármilyen áron választásokat szeretne szervezni? Meddig aláznak még meg, ostobáknak nézve minket?

Szüntesse meg az agrár-élelmiszeripari piacok bezárásának intézkedését!

Ideje leállni és megmutatni, hogy hazájukat szerető románok, és nem elpusztítani akarják. Románia nincs kiszolgáltatva, és nem csinálhatnak vele azt, amit akarnak. Románia azé a népé, akit 30 éve kigúnyoltak! Vegyék le a mancsukat a kistermelőkről, ne csúfolódjanak már velük és családjaikkal, mert így kergetik el a gyermekeinket, a munkaerő nélkül maradtunk a mezőgazdaságban! Álljon szóba velük, hogy megtudja problémáikat, ne ölje meg őket.

Ne ámítsuk tovább magunkat, várva e két személy magyarázatát. Nincs logikus magyarázat. Csak két egyén bűnöző lelkiismeretlensége, akiknek nincs mit keresniük a most betöltött pozíciókban.

Azt kellene és gondolom itt az ideje, hogy gazdáink szolidaritást tanúsítsanak. Testvéreim, ezen alkalmatlanok döntései elveszítik azokat a termékeket, amelyekért keményen dolgoztatok. Itt az ideje, hogy ezek a tapasztalatlan emberek, akik mindig megoldások keresése és a kistermelőkkel való konzultáció nélkül léptek fel, megismerjék erőtöket. A tiltakozás jeleként, természetesen szervezetten és tiszteletben tartva a jogszabályokat, a piacon el nem adott áruknak a kormány és a Cotroceni-palota elé kell kerülniük. Talán így fognak felébredni és megoldásokat találni.

A románokról való gondoskodást mímelve, akiket szemrehányásokkal és hazugsággal teli beszédeiben „kedveseimnek” becéz, Iohannis elnök úr, minden nap megmutatja nekünk igazi arcát.

Ön olyan elnök, aki nem szereti a népét.

 

 

 

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.