Gyergyószentmiklós ég, a polgármester fésülködik

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Azok számára akik még nem olvasták, a pénteki nap, március 31- ike szomorú nap az emberek közti toleranciára nézve, nemzetiségtől függetlenül. Sajnos Hargita megye újból elbukott ezen a vizsgán, rámutatva, hogy nagyon sok gyűlölet és intolerancia gyűlt fel az évek során, és amiért az állami intézmények és a helyi politikusok okolhatók, nemzetiségtől függetlenül.

Gyergyószentmiklóson történt ez a szomorú, elfogadhatatlan epizód; egy demokratikusnak gondolt országban. Egy jól megszervezett és irányított magyarokból álló csapat szisztematikusan sorra vette a gyergyói romalakta házakat bosszúból, mert együküktől a romák elloptak egy bizonyos pénzösszeget. A gyergyószentmiklósi rendőrség, legyen az állami vagy helyi, képtelennek bizonyult úrrá lenni a helyzeten, gyakorlatolag semmilyen reakciót nem tanúsítottak az említett csoport haragját látva.

A csíkszeredai rendőrség és csendőrség, maga a megye főfelőgylőjének a beavatkozására volt szükség, hogy a helyzet ellenőrzés alá kerüljön.

Még visszatérünk részletekkel, addig is levonható egy következtetés: az emberekben sok frusztráció és gyűlölet halmozódott fel, de semmi nem jogosítja fel őket az önbíráskodásra. Azért vagyunk jogállam, hogy az igazságtalanságokat a törvény szerint büntessék és nem az egyesek szabta törvény szerint. Ha pedig a gyergyószentmiklósi rendőrség nem végzi a feladatát, akkor változtatások szükségesek. Jöjjenek oda olyan emberek, akik képesek a törvényt alkalmazni és nem unottan ülnek a tisztségeikben, érzéketlenül a valóságra. Képtelenség, hogy ilyen események megtörténte következmények nélkül múljon el azok számára, akik elmulasztották kötelezettségeiket, de azok számára is, akik úszítottak és gyújtogattak, mint ahogy azok számára is, akik okai a történteknek.

Megkérdezném a magyar vezetőket, mivel igazolják az effajta akciókat? Kik a hibásak most Nagy Zoltán polgármester úr? Nem ön a város lakóinak polgármestere? Vagy csak egyeseké? Miért nem reagált a hasonló természetű problémákra figyelmezető jelzésekre, amelyekkel az emberek felhívták a figyelmét? Inkább úgy tett, mintha ezek a problémák nem léteznének, mint ahogy inkább nem válaszol az ön számára kényelmetelen kérdésekre. A város számára káros logika alapján gondolkodik, olyasmikkel foglalkozik, ami nincs a város hasznára, a bűnöző volt polgármestert támogatásában segítséget nyújtó hűséges emberek megfizetésén töri a fejét. Erre a témára is visszatérünk még, mert a város lakóinak jogában áll tudni mivel foglalatoskodnak a városházán, amikor a város lángokban áll.

D.E.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy