Gyergyószentmiklós polgármestere, Nagy Zoltán, kis hazug

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Románia elnöke, több száz komoly ember, az országos és helyi sajtó előtt a gyergyószentmiklósi polgármester mindenkit manipulálni akart, mondván, hogy az állam intézményei semmiségért vizsgálták és állították bíróság elé Csíkszereda polgármesterét, Ráduly Róbertet. Pontosabban Nagy Zoltán azt mondta, hogy a csíki polgármester szolgálati autóját használva okozott egy kisméretű, 150 lejes kárt.

Nézzük, mit mond Gyergyószentmiklós hazug polgármestere, Nagy Zoltán, és igazából miért indult vizsgálat Ráduly Róbert ellen.

  1. Polgármesteri minőségében, Ráduly Róbert Kálmán illegálisan hagyott jóvá egy építkezési engedélyt, hiányos dokumentáció alapján, egy olyan épület felújítására/modernizálására, amelyben a Sapientia Egyetem csíkszeredai fiókja folytatja tevékenységét. A polgármester, aki előadó tanára is az említett egyetemnek, 2014-ben jóváhagyta parkoló és sétány építését az egyetem épületének szomszédságában, hiányos dokumentumok alapján.
  2. 2014 július –szeptember periódusban, amikor a Szakszervezetek Művelődési Háza adósságokat halmozott fel, és amely ellen megindult a fizetésképtelenségi eljárás, Ráduly Róbert Kálmán vádlott meggyőzött egy, a bíróság által az intézmény jogi adminisztrátorává kinevezett személyt, hogy beleegyezzen a kultúrház tulajdonában levő ingatlan alulértékelt áron történő eladásába a polgármesteri hivatal részére. Ennek véghezvitelére kineveztek egy felértékelő személyt, aki nem létező rongálást és elhasználtságot állapítson meg, mi a reális érték alá csökkentette volna az ingatlan értékét.
  3. Ráduly Róbert Kálmán polgármester és Szőke Domokos alpolgármester indokolatlan számlakifizetést írtak alá a S.C. Topo Service S.A. javára a cég által elvégzett kataszteri munkák átvételezése nélkül. Az indokolatlan kifizetésekre a csíkszeredai polgármesteri hivatal és a S.C.Topo Service S.A. között létrejött szerződés alapján került sor, az eredetileg szerződött összeg 640.904 lej volt, amit 961.304 lejre emeltek utólag.

A kifizetésekre annak ellenére sor került, hogy a dokumentációt háromszor utasította vissza egymás után a Hargita megyei Kataszteri és Ingatlan-nyilvántartó Hivatal a jogszabályok, valamint a műszaki előírások be nem tartása miatt; a fenti intézmény a munkálatok átvételezését is megtagadta.

A SC Topo Service SA által összeállított iratok, amelyekért a cég felvette a pénzt, nem eredményezték az ingatlan Csíkszereda város nevére történő telekkönyvezését, ill. kataszteri nyilvántartásba vételét, a helyi költségvetést jogi érték és véglegesség nélküli munkálatok árával károsították meg.

  1. Szőke Domokos, Csíkszereda alpolgármestere jogtalanul módosíttatott egy bizonyos személy javára egy bérlési szerződést, amelynek tárgya Csíkszereda helyi adminisztrációjának magántulajdonát képező kereskedelmi felület bérlése egy cég által, amit az illető cég munkapontként használt.

2014 június 22-én Szőke Domokos az illető személyt a bérleti szerződés tartalmának módosítására kérte, annak érdekében, hogy egy további albérlő bérelhesse a felületet a főbérlőtől. Ilyen módon megszegték az eredetileg helyi tanácshatározattal megállapítotott bérleti feltételeket.

2014 június 23-án Szőke Domokos elrendelte a szerződés törvénytelen módosítását, az illető kérésének értelmében.

  1. Szőke Domokos, a közbeszerzési kiírásra érkező ajánlatokat elbíráló bizottság elnöki minőségében zöldövezet létrehozására irányuló, 1.320.170 lejre becsült munkálatok elvégzéséről szóló szerződést ítélt oda nem megfelelő ajánlat alapján a bukaresti S.C. Garden Center Grup Kft.-nek, utólag pedig adminisztratív aktákat is aláírt, amelyek alapján törvénytelen kifizetések történtek a cég javára, a valóságnak nem megfelelő dokumentáció alapján.

A munkálatok elvégzése után Szőke Domokos aláírt és láttamozott olyan igazoló iratokat, amelyek által a valósnál 100-szor nagyobb terület munkálataira történt a kifizetés.

  1. Szőke Domokos még egy hivatali visszaélésére is fény derült, ami a hivatali gépkocsi személyes célokra történő használatából áll 2017 július 18-21 közötti időszakban pihenőszabadsága idején, csíkszeredai otthona és Tulcea megye között. Az utazási költségeket a csíkszeredai polgármesteri hivatal számlájára terhelték. Az üzemanyag ára és a kocsikopás Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának okozott anyagi kárnak minősül.

Amint mindenki láthatja, nem a hivatali autó használata a probléma. Erre a többi korrupciós ügy vizsgálata kapcsán derült fény. A Korrupcióellenes Ügyészség csak román nyelven ad ki közleményeket, és bizonyos politikusok örülnek, hogy a Hargita megyeik nagy része nem olvas román nyelvű kiadványokat, vagy nem tudnak egyáltalán románul olvasni, és itt lépünk közbe mi, rámutatva a teljes igazságra, nem csak arra, amit a politikusoknak is konveniál megmutatni.

Tisztelettel megkérjük Nagy Zoltánt és másokat, hogy legközelebb mikor hazudnak, jól nézzenek körül, nincs-e egy munkatársunk a közelben. Ha a magyar választók elfogadják, hogy hazudnak nekik és még ezek után is ugyanarra a politikai osztályra szavaznak ez az ő problémájuk, de mi nem tűrjük, hogy a szemünkbe hazudjanak.

A legsúlyosabb viszont nem az, hogy Nagy Zoltán az államelnök előtt hazudott szemrebbenés nélkül, hanem mindenkivel, aki követte a közvitát tévén, interneten- az általa mondottakat akarta elhitetni, különösen a Hargita megyei közvéleményt. Mivel az elnök nagyon jól informált, világos, hogy őt nem lehetett elhitetni. Az egész csak egy olcsó cirkusz volt a kamerák előtt, hogy a Hargita megyei magyarok azt higgyék, vezetőiket etnikai alapon üldözik.

Magyar politikus urak, ha továbbra is hazudni akarnak a magyaroknak, nincs csak egy lehetőségük. Ajtóról ajtóra járva kell átverjék egyenként az embereket, mert amennyiben nyilvánosan teszik, mi ott leszünk és nevetségessé tesszük önöket, rámutatva az IGAZSÁGRA, nem arra amit önök igazságként akarnak beállítani.

Iosub Robert

 

 

 

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy