Harci repülőgépek és helikopterek premierként a csíkszeredai parádén

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Románia nemzeti ünnepe alkalmából a Csíkszeredában rendezett felvonuláson először lesznek jelen vadászrepülőgépek és helikopterek, amelyek – ha az időjárás engedi – átrepülnek a város egén – írja az AGERPRES.

Nicolae Gabriel Oros ezredes, a „General Virgil Badulescu” 61-es Hegyivadász Dandár parancsnoka arról tájékoztatott november 25-én, pénteken, hogy a repülőgépek és helikopterek vagy a bákói, vagy az aranyosgyéresi repülőbázisról érkeznek, de jelenlétük nagyban függ az aznapi időjárási viszonyoktól.

FOTÓ: Baza 95 Aeriană „Erou Căpitan Aviator Alexandru Şerbănescu”

 

Hargita megye prefektusa, Petres Sándor közölte: a megye több városházán készülnek a Románia Nemzeti Ünnepének szentelt rendezvényekkel, példaként felidézve Gyergyóvárhegy községet, ahol november 26-án az Avram Iancu Kulturális-Hazafias Társaság és a Kovászna, Hargita és Maros megyei Románok Civil Fóruma közösen rendeznek folklórműsort.

Csíkszeredában, november 29-én egy rendkívüli, az 1918-as Nagy Egyesülésnek szentelt műsorra kerül sor.

A prefektus hozzátette, hogy a székelyudvarhelyi városháza katonai és vallási ünnepséget is szervez december 1-jén a településen található Román Katonatemetőben koszorúzással, az este folyamán pedig Monica Anghel koncertje van betervezve.

December 1-jén virágot helyeznek el a román katonák emlékművénél Vaslábon, Gyergyóvárhegyen, Gyergyótölgyesen, Gyergyóhollón, Salamáson, Bélborban valamint Maroshévízen a Centenáriumi Parkban, közölte a Prefektus Intézménye.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy