Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.

Öt esetben kérték a csendőrök segítségét medve jelenléte miatt

Az elmúlt hét végén öt esetben riasztották a csendőröket medve jelenléte miatt Tusnádfürdőn és Maroshévízen. A bejelentések a 112-es egységes segélyhívó számon érkeztek.

„Az első két hívás szombaton, május 15-én érkezett, 4:34, illetve 21:14-kor. Az első esetben a helyszínre érkező közrendészeti járőrcsapat elzavarta a medvét, a második esetben a medve nem volt a jelzett helyen, sem azon a környéken.

Mindkét vasárnapi hívás Tusnádfürdőről érkezett, 21:00, illetve 21:43-kor. A mobil csendőregység járőrei a medvéket a telefonálók által jelzett helyeken találták, és elzavarták őket az erdőbe.

Az ötödik hívás a tusnádfürdői vasútállomás peronján tartózkodó medvéről számolt be. Ez esetben is a mobil csendőregység személyzete lépett közbe, az erdőbe zavarva a vadat”, közölte a Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség szóvivője.

Mindhárom esetben a csendőrök még egy ideig a helyszínen maradtak, hogy megbizonyosodjanak a veszély elhárulásáról, és értesítették az illetékes hatóságokat is, egyéb számottevő eseményre nem került sor.

A megyei csendőrség ezúton felhívja a lakosok figyelmét, hogy a Ro-Alert üzenet célja nem az, hogy minél több embert a helyszínre csődítsen, mert így veszélybe sodorják magukat, és nehezítik az illetékes hatóságok beavatkozását. Maradjanak otthon, húzódjanak menedékbe és tartsák be a Ro-Alert üzenetben javasoltakat.

Ugyanakkor a csendőrök emlékeztetik a polgárokat, hogy valahányszor hasonló estek tanúi, hívják a 112-t, ne próbáljanak meg beavatkozni, ne etessék a vadállatokat, gondosan tárolják a háztartási hulladékot, és ne menjenek közel a medvékhez fényképkészítés céljából.

 
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.