Hargita megye/December 9. – Korrupcióellenes világnap

0

Articol disponibil în: Magyar Română

December 9. – A korrupcióellenes világnap az etikai elvek, a jogszerűség, a feddhetetlenség, az elszámoltathatóság és az átláthatóság előmozdítását jelzi a köz- és magánügyek terén.

E nap alkalmából emlékeztetünk arra, hogy a Korrupcióellenes Főigazgatóság (DGA) olyan intézmény, amely továbbra is határozottan fellép a Belügyminisztérium és a köztisztviselők más kategóriáinak személyzete körében a korrupció megelőzése és leküzdése terén.

A korrupcióellenes világnap – december 9. keretében a Hargita Megyei Korrupcióellenes Szolgálat tisztviselői egy sor megelőző tevékenységet hajtottak végre, amelyek célja a tisztviselők és a polgárok tudatosítása volt a korrupcióban való részvétel okairól és következményeiről.

A csíkszeredai Helyi Rendőrség helyi rendőrtisztjei és a csíkszeredai autósiskolák tanulói számára az integritást elősegítő oktatási tevékenységeket tartottak, ugyanakkor a karácsonyi vásár alkalmával „Integritás a hitelességért” üzenetet tartalmazó megelőző anyagokat terjesztettek Csíkszereda polgárai között. Beszélgetéseket folytattak velük, tájékoztatva őket a DGA hatásköréről, a korrupcióban való részvétel következményeiről és a 0800.806.806-os korrupcióellenes call-centerben való bejelentés lehetőségéről.

Megyei szinten a DGA tisztviselői a Hargita Megyei Korrupcióellenes Szolgálat telefon/fax számán – 0266/310.280 – vagy közvetlenül a szolgálat székhelyén, Csíkszereda, Testvériség sugárút 6, vagy e-mailben a harghita.dga@mai.gov.ro címen elérhetők.

  • A Hargita Megyei Korrupcióellenes Szolgálat

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy