Hargita Megye Tanácsa – fókuszban a zöld beruházások

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Hargita Megye Tanácsának július 4-i rendkívüli ülésének sürgősségét két zöld projekt benyújtásának szoros határideje adta. Az Országos Helyreállítási Alapból finanszírozott egyik projekt a fogászati járóbetegrendelő energetikai rehabilitációjával, korszerűsítésével és bővítésével kapcsolatos, a második a csíkszeredai ,,Szent Anna” Speciális Iskolát érintő támogatási kérelem, mely egy zöld iskola építését tűzte ki célul. A pályázati kérelmek benyújtásának határideje július 5.

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke megköszönte Bíró Barna Botond alelnökének és a csapatnak, hogy keményen dolgoztak azért, hogy a zöld iskola építését célzó határozattervezet elkészülhessen.

A megyei tanács alelnöke, Bíró Barna Botond tájékoztatta a képviselő-testületet a projektről, úgy vélve, hogy „egy 8000 négyzetméteres épület építése a tervünk, amihez úgy kellett tervezni, hogy az önerő ne legyen akkora, amivel a megyei tanács nem tud megbirkózni, mert ha a projekt pozitívan alakul, akkor a szerződéskötéstől számítva két éven belül be kell fejezni. A megvalósíthatósági tanulmányt két részre osztottuk, egy részéből meg tudnánk építeni az egész épületet és a kollégiumot, amit nem tudtunk befejezni, illetve közműveket és berendezéseket, hogy zöld intézménynek legyen. Az önrész 2 millió euró.”

Ferencz-Salamon Alpár-László megyei tanácsos, a megyei tanács oktatási bizottságának vezetője, az „Apáczai Csere János” Pedagógusok Háza igazgatója nagyra értékelte a projektet, és gratulált a csapatnak a speciális oktatásra fordított figyelemért, amely 1990 előtt némileg „a szőnyeg alá volt rejtve”, valamint a zöld befektetésekre való fókuszálásra.

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy