Consiliului Județean Harghita – focalizare pe investițiile verzi

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Caracterul de urgență al ședinței extraordinare din 4 iulie, organizată de Consiliul Județean Harghita, a fost dat de necesitatea depunerii în termen a două proiecte verzi cu finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență, privind reabilitarea energetică, modernizarea și extinderea policlinicii stomatologice și construirea unei școli verzi pentru Școala Specială „Szent Anna” Miercurea Ciuc”, termenul de depunere a cererilor de finanțare fiind 5 iulie.


Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, a mulțumit vicepreședintelui Bíró Barna Botond și echipei pentru că au lucrat intens astfel încât să poată fi elaborat proiectul de hotărâre care vizează construirea unei școli verzi.

Vicepreședintele consiliului județean, Bíró Barna Botond, a informat consiliul cu privire la proiect, apreciind că “planul nostru este să construim o clădire de 8.000 de mp, pentru care a trebuit să planificăm astfel încât contribuția proprie să nu fie atât de mare încât consiliul județean să nu poată face față, deoarece, dacă proiectul va fi elaborat pozitiv, atunci de la contractare, trebuie finalizat în doi ani. Am împărțit în două studiul de fezabilitate, o parte din care am putea construi toată clădirea și internatul, pe care însă nu l-am putea finaliza, respectiv utilități și echipamente ca să fie o instituție verde. Contribuția proprie este de 2 milioane de euro”.

Ferencz-Salamon Alpár-László, consilier județean, șeful comisiei de învățământ din cadrul consiliului județean, directorul Casei Corpului Didactic “Apáczai Csere János“, a apreciat importanța proiectului și a felicitat echipa pentru atenția acordată învățământului special, care, înainte de 1990 era oarecum „ ascuns sub preș”, precum și focalizarea pe investiții verzi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy