Hargita Megye tanácsa megemelte az intézmény pályakezdő alkalmazottainak fizetését

0

Articol disponibil în: Magyar Română

 

Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke szerdán úgy nyilatkozott az Agerpres hírügynökségnek, hogy az utolsó soros tanácsülés alkalmával elfogadtak egy határozatot, miszerint a főiskolai végzettséggel rendelkező, az intézménynél pályakezdő fiatalok induló fizetése legyen nettó 2.000 lej, a főiskolai tanulmányokkal nem rendelkezők fizetése pedig bruttó 2.000 lej. Mostanáig Hargita Megye Tanácsánál a kezdő fizetések 1.200-1.500 lej között mozogtak.

’Ez a határozat elsősorban a főiskolai végzettséggel rendelkező pályakezdő fiatalok számára jelent előnyt. Nem sok pénz, de nem is kevés összehasonlítva a helyi szintű bérekkel, de ami a legfontosabb, hogy hozzájárul a fiatalok itthonmaradásához’, mondta Borboly Csaba.

Körülbelül két éve a Hargita Megyei Tanács prioritásai közé iktatta a fiatalok bátorítását a megyében maradásra vagy visszatérésre tanulmányaik végeztével.

„Teljesen természetes, hogy megadjuk a fiataloknak a pályakezdés lehetőségét egy megyei intézménynél. Tudjuk, hogy ez a fizetés nem hasonlítható a külföldihez, de megyei viszonylatban vonzó egy kezdőnek. Lehetőségük van fejlődni szakmai szinten és nyilván a fizetés is emelkedik majd. Tudjuk, hogy a fiatalok jövőjük érdekében mennek külföldre, de el kell nekik mondanunk, hogy itthon nincs jövő nélkülük. Hiába a beruházások, az életszínvonal javítására befektetett munka, ha ők és gyermekeik külföldön maradnak” mondta Borboly Csaba kiemelve, hogy a bérezési rács összeállításakor egy lejjel sem haladták meg a fizetésekre szánt keretösszeget. Az intézmény többi alkalmazottjának fizetéséről elmondta, hogy a fizetésemelés már márciusban megtörtént, a legutóbbi tanácsülés alkalmával az egységes bérezési törvény gyakorlatba ültetése is megtörtént.

„A jövőben nagyobb figyelmet fordítunk az alkalmazottak hatékonyságára és teljesítményére, a fizetés emelkedhet ezen kritériumoknak való megfelelés esetén. Nem mondhatjuk meg, hogy mennyivel nő átlagosan a megyei tanács alkalmazottainak bére, de azt elmondhatjuk, hogy a szerződéses és a köztisztviselői fizetések közti különbség kisebb lesz, a feladatok és felelősség a fizetés összegéhez mérten igazodik” zárta a megyei tanács elnöke.

Forrás: administratie.ro

 

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy