Hargita Megye Tanácsa támogatja a csíksomlyói pünkösdi zarándoklat megszervezését

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Azonnali online tanácsülést tartott Hargita Megye Tanácsa kedden, május 11-én.

A napirenden költségvetésmódosítás és a jövedelemadó visszaosztásából származó 6% kiutalása szerepelt.

Az ülés azonnali összehívását a költségvetés módosítása indokolta, amellyel a szükséges védőeszközök beszerzésére különítettek el összeget a közeledő Hargitai Megyenapok és a csíksomlyói búcsú biztonságos megszervezése érdekében. Erre 15 ezer lejt szavaztak meg Hargita Megye Tanácsa Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálatának és ugyancsak 15 ezer lejt a Vámszer Géza Művészeti Népiskolának.

„A jó hír az, hogy lehetőségünk van arra, hogy partnerek legyünk a csíksomlyói pünkösdi zarándoklat biztonságos megszervezésében, a közösségünk számára jelentős helyen, amelyen a testvérmegyék képviselői is részt vesznek. Az eseményre a távolság és a megelőzési intézkedések betartásával kerül sor. A csíkszeredai városháza által készített számítások szerint 40 ezer ember vehet részt úgy, hogy a biztonsági követelmények be legyenek tartva”- mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A közösség hosszú távú beruházásai két másik fontos napirendi pontot képviseltek: így 115 ezer lejt különítenek el a jövedelemadó 6% -ából, hogy támogassák a korondi ivóvízhálózat beruházásainak folytatását.

„Hargita Megye Tanácsa segítséget nyújt azáltal, hogy ezeket az összegeket elosztja, így a közösség javát szolgáló beruházások tovább folytatódnak. Számos, a PNDL által finanszírozott munkálat van olyan helyzetben, hogy meghaladja a szerződésben szereplő összeget, és ezeket meg kell segíteni”- mondta Bíró Barna Botond, a Megyei Tanács alelnöke.

A 6% – ból támogatott másik beruházás a székelyudvarhelyi „Orbán Balázs” Általános Iskola tornatermének megépítése.

Az ülés végén Hargita Megye Tanácsának elnöke meghívta a résztvevőket, hogy vegyenek részt a jövő héten, május 17. és 24. között zajló Hargita Megyei Napok eseményein.

 

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy