Díjátadó gála Hargita megyében: Hargita Megye Tanácsa elismeri a diákok és a tanárok teljesítményét

0

Articol disponibil în: Magyar Română

Ünnepélyes keretek között Hargita Megye Tanácsa a Hargita Megyei Tanfelügyelőséggel partnerségben díjazta az iskolai versenyeken és olimpiákon kiemelkedő eredményeket elért diákokat és az őket mentoráló tanárokat.

November 13-án, hétfőn Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke Demeter Lászlóval, a Hargita Megyei Tanfelügyelőség főtanfelügyelőjével közösen díjazta a Csíki térség diákjait és tanárait, majd november 14-én Udvarhely térség diákjait és tanárait, november 16-án pedig a Gyergyószék és Maroshévíz diákjait és tanárait.

A megyei versenyeken és olimpiákon első, második és harmadik helyezést elért diákok, valamint a felkészítésükről gondoskodó tanárok teljesítményét Hargita Megye Tanácsa 350 ezer lejjel támogatta.

A 2022-2023-as tanévben 528 Hargita megyei diákot, 97 csapatot és 341 tanárt díjaznak.

Hargita Megye Tanácsa kiemelt hangsúlyt fektet az oktatásra a fiatalok jelenének és jövőjének érdekében, az intézmény által működtetett vissza nem térítendő támogatási programokon keresztül támogatja az eszközbeszerzést, az iskolai és iskolán kívüli tevékenységek szervezését.

Ugyanakkor Hargita Megye Tanácsa a „Hargita hazavár” Karrier Irodán keresztül segíti a fiatalokat a pályatervezésben és -választásban, valamint a szakmai és személyes fejlődésben.

A 2009-ben indult sikeres kezdeményezés után Hargita Megye Tanácsa a világjárvány miatti két év kihagyás után idén is díjazta a megyei iskolai versenyeken és olimpiákon első, második vagy harmadik helyezést elért diákokat, valamint a mentoráló tanárokat.

 „Megvan bennetek a versenyszellem és a tudás, hogy megvalósítsátok az álmaitokat. Az ilyen versenyeken keresztül feszegetitek a határaitokat, hogy felkészüljetek az élet nagy kihívásaira. Bátorítunk és támogatunk benneteket, hogy teljesítsetek, mert csak így tudunk benneteket arra ösztönözni, hogy itthon maradjatok és hozzáadott értéket hozzatok a közösségnek, amelyhez tartoztok” – mondta Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke.

A díjak értéke az első helyezésért 325 lej, a második helyezésért 275 lej, a harmadik helyezésért 225 lej, a diákok minden elért eredményért díjazásban részesülnek.

A 2-15 diákból álló csapatok díja az első helyezésért 1000 lej, a második helyezésért 800 lej, a harmadik helyezésért 600 lej.

  • Az információkat és fotókat Hargita Megye Tanácsának Sajtóirodája közölte

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy